Japánban van egy „svéd falu” – itt mindenki svéd szokások szerint él

febr 13 • LifeStyle • Impress Magazin

Furcsa látványt nyújtanak a japánok svéd a népviseletben, a Sweeden Hills lakói azonban komolyan veszik ezt a hagyományt.

Hokkaido természeti látványosságokkal bővelkedő sziget Japánban. Itt találhatók a virágtengerrel borított hegyek és a magas hegycsúcsok között egy szív alakú tó. A szigeten azonban kulturális érdekességek is találhatóak, például egy svéd falu, a Sweeden Hills.

13

Svéd típusú faházak mindenfelé

Hokkaido fővárosától 30 kilométerre fekszik magas hegyek között a Sweeden Hills, ahol a házak stílusától kezdve az emberek szokásain és öltözködésén át minden olyan, mintha Svédországban lennénk. Ahogy átlépjük a település határát, olyan, mintha egyenesen egy másik országba csöppentünk volna. Noha, Svédország 8000 kilométeres távolságra van ide, a falu mindenben a svéd életmódot eleveníti meg.

12

A svéd szokásokra specializálódott falu

Noha, furcsa látványt nyújtanak a kis ázsiai emberek svéd népviseletben, itt mindenki komolyan veszi ezt a hagyományt. A Sweeden Hills lakói ismerik a svéd népi mesterségeket, a svéd népszokásokat és a nemzeti ünnepeket is megtartják. A faluban a házak is jellegzetes skandináv stílusban épültek.

11

Kerestek egy testvérvárost

A kis falu, ahol a lakók elfogadták és magukévá tették a svéd szokásokat, tulajdonképpen egy svéd település testvérvárosa. Ez annyit jelent, hogy a másik ország kultúráját kölcsönösen támogatják. A Sweeden Hills lakói nagyon komolyan vették ezt a feladatot, a kis falu igazi turista látványosság lett.

16

Turistalátványosság a mókás falu

A svéd falu alapításának ötlete 1979-ben kezdődött, amikor a svéd nagykövet ellátogatott ide, és meglepődve tapasztalta, hogy mennyire hasonlít a település atmoszférája a saját szülőföldjéhez. A lakók azóta teljesen magukévá tették a svéd kultúrát, sokan tanulják a nyelvet is, és rendszeresen megtartják a svéd ünnepeket.

14

A mindössze 550 lakost számláló, turista látványossággá vált faluban rengeteg nemzeti zászló látható, és az utcákon svéd népviseletbe öltözött japán emberek jelzik a nem hétköznapi kulturális fúziót.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »