Ingyenes minifesztivállal indítja az évadot a Trafó

szept 2 • Kult & Art • Impress Magazin

A pénteki évadnyitón az egész épületben az irodától egészen a női vécéig – performanszok, flashmobok és premierízelítők várják a látogatókat.

A Trafó arra kérte az idén új előadással jelentkező társulatokat és művészeket, hogy készítsenek vonzó és szokatlan beharangozó akciót új produkcióikhoz, mellyel az évadnyitó fesztiválon meglepik a közönséget. Az egyetlen megkötés az volt, hogy a látogatók személyes élménnyel távozhassanak az évadnyitóról.

A pincében, a padláson vagy a kulisszák mögött akciózó művészek mellett lehetőség lesz agyhullámokkal csocsózni és gondolatátvitellel virtuális sziklát görgetni a Youniverse Project jóvoltából, és a látogatók azt is megtudhatják, hogy mit rejtenek egy flamand performer tükörrel borított színházi fülkéi. Az érdeklődők továbbá egészségügyi tanácsokat kérhetnek a Krétakörtől, és kedvükre panaszkodhatnak Boross Martinnak és a Stereo Aktnak. A programokat a Vasárnapi Gyerekek koncertje koronázza.

Az ingyenes évadnyitó rendezvényen közreműködik továbbá a Budapest Tánciskola, a Dollár Papa Gyermekei, a Frenák Pál Társulat, Fülöp László, Hadi Júlia és Arany Virág, a TITÁNium-nyertes Kelemen Kristóf, Molnár Csaba, a Proton Színház, Schermann Márta, a TÁP Színház, a Természetes Vészek Kollektíva, a Titkos Társulat és Benjamin Vandewalle.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »