Hétvégén könyv ünnep a Várban – érdekes programokkal

szept 1 • Kult & Art • Impress Magazin

A gyerekek elkészíthetik saját kódexüket, különleges tárlatvezetésen vehetünk részt és megismerhetjük Mátyás király könyvtárának titkait.

A péntektől vasárnapig tartó Magyar nyelv és a magyar könyv ünnepe egy ingyenes kulturális fesztivál, mely a budai Várban a Szentháromság téren koncertekkel, könyvbemutatókkal és különleges irodalmi programokkal várja a könyvek és az irodalom iránt érdeklődőket.

A díszvendég Csángóföld lesz

A 13. Magyar nyelv és a magyar könyv ünnepének díszvendége az idei évben Csángóföld. A budai Várban a moldvai magyarok sokszínű kultúráját ismerhetik meg a látogatók: versekkel, népszokásokkal, zenével és tánccal mutatják be Csángóföldet.

A Könyvünnepen ingyenesen látogatható a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Magdolna-torony is azok számára, akik a Szentháromság téren könyvet vásároltak és karszalagjuk van.

Mátyás király páratlan könyvtára és a corvinák titka

Szombaton Mátyás király páratlan könyvtáráról és a corvinák titkairól. Vasárnap délelőtt A királyi könyvtár – 35 corvina titkai hasonmások, képek, szövegek és filmek tükrében című kiállítás kulisszatitkaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők az Országos Széchényi Könyvtár ingyenes tárlatvezetése alkalmával.

A gyerekek elkészíthetik saját kódexüket 

A Magyar Nemzeti Levéltár idén is különleges, máskor nem látható relikviákkal várja a látogatókat a Bécsi kapu téri épületben: többek között a Hunyadi család címeres levele, egy Mátyás idejéből származó törvénykönyv, Mátyás király saját kezű aláírását tartalmazó oklevél, valamint a Hunyadi család tagjainak pecsétjei is kézzel fogható közelségbe kerülnek. A Hunyadi-relikviák mellett a Csángóföldről származó dokumetumokat is bemutatnak. A Szentháromság téri pavilonnál a gyermekek elkészíthetik saját kódexüket vagy a Hunyadiak címerét, a hollót.

Részletes program a könyvhét weboldalán.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »