Íme, egy kis kabátmustra!

nov 1 • LifeStyle • Impress Magazin

A réteges öltözködésnek hála sokáig kivédhető a kabáthordás, de azért ahogy haladunk előre az időben, egyre kevésbé nélkülözhető ez a ruhadarab a mindennapokból.

Persze ez alapvetően jó hír, lévén a paletta sokszínű, szemrevaló és stílusos, úgyhogy megéri kiválasztani azt a típust, ami ténylegesen a befutó. De melyek azok az egyértelmű és kevésbé evidens tényezők, amik meghatározóak lehetnek a beruházás során? Mutatjuk!

Melyik anyag a number one?

A férfi dzsekik világában megannyi alapanyag, fazon vívott ki magának figyelmet. Például ki az, aki egy pillanatig is vitatná a bőrkabátok népszerűségét? Nyilván senki. Ugyanakkor a softshell variációk is aratnak. Ha pedig az elegancia hírnökei kerülnek az érdeklődés célkeresztjébe, akkor következhetnek a szövet típusok. Mindez ráadásként csak egy aprónak mondható kis részlet a kerek egészből. Tehát a választék óriási. A kérdés már csak az, hogy egyénileg melyik az a modell, ami nyerő tulajdonságokat testesít meg?

Mindenekelőtt az egyedi célokat, preferenciákat célszerű tisztázni. Ha átmeneti kabátot keresel, akkor a bőr típusok ideálisak, amelyek ráadásul a vagányság nagykövetei is. Ha viszont szeretnél felkészülni az esős, szeles, zord napokra, akkor mindenképpen kifizetődő taktika vízlepergetős variánsban gondolkodnod, így megelőzheted az elázást. Míg, ha konkrétan itt az idő a téli ráhangolódásra, akkor a bélelt, bundás alternatívák azok, amelyek szóba jöhetnek. A lényeg összegezve, hogy te tudd, mire is vágysz pontosan, hiszen ez nagyban megkönnyítheti a kiválasztás folyamatát.

Mennyire mérvadó a testalkat?

Ha ellenállhatatlan hatást kívánsz elérni a fellépéseddel, akkor bizony erre a kényesnek tűnő részletre célszerű odafigyelni. De nem kell túlzásba és kétségbe esni. Egy pici fókuszálás és máris felbukkanhat az a fazon, amit rád szabtak. A testre szabottság a sikered kulcsa!

Ha az alkatod ideális, akkor ezt bátran kihangsúlyozhatod a derékban, csípőben kicsit húzott darabokkal. Viszont ha nem tartod jó ötletnek kiemelni a pocakodat, akkor a lengébb fajták garantáltan nem hagynak cserben. Sőt az egyenes, nem karcsúsított modellek között is ildomos körbenézned.

A hosszított variánsok slankító hatása köztudott, amit te is nyugodtan kihasználhatsz. Ráadásként télen határozottan sokat jelent a hossz: minél tovább nyúlik a dzseki, annál biztosabb az optimális hőszigetelés. De ha úgy érzed, hogy téged ez a fajta megjelenés nem hoz lázba, akkor a rövid típusok rád várnak. Az esetükben érdemes külön odafigyelni arra, hogy az ing, póló vagy pulóver ne lógjon ki, ne lógjon látványosan túl a kabáton.

Gombos vagy cipzáras, csuklyás vagy anélküli?

Ezek azok a dilemmák, amelyek már részletkérdésnek mondhatók, de az összhatás szempontjából mégis kulcsfontosságúak. A szövetkabát gombos kivitelben vitathatatlanul az elegancia záloga. Ha van türelmed a ki- és begomboláshoz, akkor nem vitás, hogy ez a te utad. Viszont alapvetően a cipzáras modellek nyújtják a legnagyobb kényelmet.

Ami a kapucnikat illeti: nem érdemes egymásra halmozni őket. Ha a pulóver is csuklyás, akkor jó, ha a kabát nem az. De télen, amikor eshet a hó, fújhat a szél, ideális, ha a dzsekihez tartozó csuklya garantálja számodra a melegséget adó védelmet.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »