Európa legszebb vasútvonala a Bernina expressz 196 hídon halad át

nov 4 • Földgömb • Impress Magazin

A svájci Bernina expressz Európa legszebb vasútvonala, mely lenyűgöző tájakon zakatol, és útja során 55 alagúton valamint 196 hídon halad át.

A Bernina expressz, mely az UNESCO Világörökség része, Európa legszebb és a legmagasabban fekvő vasúti útvonala is egyben. Útja a svájci Chur településétől az olaszországi Tiranóig vezet, átszelve a gyönyörű svájci Alpokot.

01
02

Számos természeti szépséget érint

A járatot kifejezetten turistáknak építették városnézés céljából, így számos természeti szépséget és látványosságot érint. A kisvasút gyönyörű tavak mellett, több ezer méteres hegycsúcsok között, mélységes szakadékok felett halad, számos kis alpesi települést érintve.

04
03

Az útvonal során az utasok megcsodálhatják többek között az Albula-völgyi erdőket, a Morteratsch-gleccsert, vagy a híres Brusiói spirálviaduktot. Az utazás során a vonat 55 alagúton és 196 hídon halad át.

09

Útja 2000 méteres magasságban ér véget

A Berina express a 150 kilométeres utat 4 óra 13 perc alatt teszi meg, miközben a vonat mintegy 2000 méteres szintkülönbséget tesz meg. A panorámaút 611 méteres tengerszint feletti magasságból indul, majd 2250 méteres magasságba érkezik a végállomásra a svájci határt átlépve az olaszországi Tiranóban.

05
010

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »