Te szereted a Black Friday-t?

nov 5 • LifeStyle • Impress Magazin

A karácsonyi bevásárlásra nincs is jobb alkalom, mint a Black Friday, amely az átlagon felüli akciók időszaka.

A Black Friday nagy karácsonyi leárazás hagyománya eredetileg az Egyesült Államokból indult, de jó pár éve már hazánkban is elterjedt, és igen népszerű. Sokan erre a hétvégére időzítik az ajándékok beszerzését, hiszen ilyenkor hatalmas kedvezményekhez juthatunk.

A kereskedelemben a Karácsony évről évre egyre korábban elkezdődik. Már október közepén megjelennek az üzletekben a karácsonyfás, hópelyhes, rénszarvasos ajándéktárgyak és dekorációk. Szinte az összes üzletben a lakberendezéstől kezdve a nagy divatmárkákon keresztül az elektronikai boltokig mindent elárasztanak a karácsonyi termékek.

A különböző lakásdekorációs boltokban feltűnnek ilyenkor a piros, illetve a norvég mintás ágyneműhuzatok, díszpárnák, plédek, és még az edényfogókon, a bögréken is a Mikulás, a rénszarvas és a havas táj köszön vissza. Nem véletlen, hiszen sokan szeretik decemberben az egész lakást gyönyörűen feldíszíteni, ünnepi hangulatot varázsolva az otthonukba.

Te mikorra időzíted az ajándékvásárlást?

Az üzletek mindent elkövetnek azért, hogy minél hamarabb elkezdjük a karácsonyi készülődést és az ajándékok beszerzését, hiszen ez tényleg nem megy egyik napról a másikra.

Először is összeírjuk a listát, hogy kit szeretnénk megajándékozni. A családtagokból és barátokból álló névsor igen terjedelmes lehet, pláne, ha még ki kell egészíteni a munkatársakkal, vagy a gyerekek osztálytársaival is. Ezt követi az ötletelés fázisa, amikor is végiggondoljuk, hogy ki, milyen ajándéknak örülne, esetleg mire lenne szüksége. A legnépszerűbb karácsonyi ajándékok a lakásdekorációs tárgyak, ruhák, és könyvek mellett az elektronikai eszközök és a wellness. Minél több személyt szeretnénk megajándékozni, annál korábbra érdemes időzíteni a karácsonyi bevásárlást.

Legtöbben november közepe-vége felé indulnak a nagy ajándékbeszerző körútra, de akadnak olyanok is, akik rendre az utolsó pillanatra halasztják a meglepetések beszerzését, és sokan készülnek az év legnagyobb dobására a Black Friday-re. A november végére eső hétvégén ugyanis se szeri, se száma az akcióknak és ilyenkor mindenhol átlagon felüli kedvezményekhez juthatunk. Ha spórolni szeretnénk, akkor mindenképp ez a legjobb időzítés az ajándékvásárlásra.

Ha lakberendezési ajándékban gondolkozunk, akkor érdemes végig böngészni a Dormeo Black Friday akcióit, könyvek beszerzésére pedig a Libri Black Friday a legjobb lehetőség.

Ha el akarjuk kerülni a tömeget…

Mint mindennek, természetesen a Black Friday-nak is megvannak a maga árnyoldalai. Sokan épp, hogy kerülik az ilyen nagy akciós napokat. Sőt! Kifejezetten ellenzik a Black Friday-t, mert ilyenkor túl nagy a tömeg a boltokban és a kasszánál is hosszú sorok alakulnak ki. A Black Friday akciók azonban a webáruházak, kuponos oldalak kínálatát is érinti, és természetesen az online vásárlásra is ugyanúgy érvényes. Ha nem szeretjük a tömeget, akkor internetről is megrendelhetjük az ajándékokat. Mivel november végére esik a Black Friday, nem kell félnünk attól, hogy nem érkeznek meg időben a csomagok.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »