Így ünneplik a Házasság hetét világszerte

febr 6 • Kult & Art, LifeStyle • Impress Magazin

A Házasság hete csaknem két évtizede indult el Angliából, mely mára világszerte hagyománnyá vált, négy kontinens 21 országában ünneplik ezt az eseményt.

A Nemzetközi Házasság hete február 7. és 14. között kerül megrendezésre világszerte, van azonban néhány kivétel is. Ausztráliában és Dél-Afrikában szeptemberben, Ukrajnában pedig májusban ünneplik. Minden országban más és más programok várják az házaspárokat, vagy a fiatal jegyespárokat, akik kalandos, romantikus vagy meghitt eseményeken is részt vehetnek.

Szerelemkaland és ötpróbák Magyarországon

Hazánkban a főváros és a legtöbb nagyváros is részt vesz a Házasság hete ünneplésben. Budapesten a házastársak randevúja, Székesfehérváron szerelemkaland, Győrben házastársi ötpróba, Szombathelyen házas-társasjáték várja a házaspárokat.

A veszprémiek pedig minél több esküvői fotót szeretnének látni a legnagyobb közösségi portálon, a személyes oldalakon, valamint egy külön erre a célra létrehozott felületen. Részletes program: http://hazassaghete.hu/programok/szeretetkaland-ii/

Megújítási fogadalmak Csehországban

A csehek romantikus vacsorákat, gyertyafényes beszélgető esteket, különböző kurzusokat tartanak házaspároknak, illetve lehetőséget kínálnak egy különleges ceremóniára is. A már több éve együtt élő házastársaknak egy esküvői ceremónia keretén belül újíthatják meg életre szóló fogadalmaikat.

A házasság humoros oldala – Németországban

Németországban szintén számos romantikus program, előadás és koncert várja a szerelmespárokat, emellett azonban a humor is szerepet kap, ami fontos része a jó házasságnak is. A párok egy vicces stand up comedy előadáson is részt vehetnek a Házasság hete rendezésében.

Meglepetés kuponok Olaszországban

Olaszországban a Házasság hetén a meglepetésé a főszerep. A két héten át tartó rendezvény ideje alatt kedvezményes kuponokkal látogathatják a kijelölt éttermeket a házaspárok, ahol a kedvezményen túl meglepetésekben is részesülnek.

Házasság fesztivál Hollandiában

A hollandoknál a Házasság hete egy valódi fesztivál tele érdekes és izgalmas programokkal fiataloknak és idősebb párok számára egyaránt. Természetesen a hollandoknál is minden a hűségről, a szerelemről és a párkapcsolatokról szól azonban a művészet, a public art is helyet kap.

Házassági fotózás Romániában

Romániában is érdekes programok közül válogathatnak a házasságukat ünneplők, többek között egy „Örökké szeretni foglak” fotózáson is részt vehetnek, ahol az esküvői fotózáshoz hasonlóan az elkötelezettségüket örökíthetik meg szerelmes képekkel.

Álomházasság a svédeknél

Svédországban a Making your dream happen szlogennek indult útjára a 2015-ös Házasság Hete, ahol azt vallják, hogy a házasság egy nagy álom beteljesülése. Több mint 100 programmal készülnek az eseményre, köztük főzőtanfolyam, hótalpas séta teleholdkor, táncestek, filmvetítések, és számos inspiráció a házasságban élőknek.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »