Valami megváltozik: így készülj fel az esküvődre lelkileg!

márc 11 • egyéb • Impress Magazin

De hát mire is kellene, kérdezhetnéd, hiszen a közhiedelem szerint csak a negatív dolgokra szokás. Ám valójában a pozitív eseményekre, melyek változást hoznak az életünkbe, ugyanúgy rá kell hangolódnunk mentálisan. Jelen írásunkban megmutatjuk, hogyan élheted meg a nagy napot minél teljesebben!

Egy új élet küszöbén

A nagy készülődés során fontos, hogy mindig legyen egy támogató csapat a hátad mögött. A barátokkal, családtagokkal történő hangolódáshoz, esküvői készülődéshez az Esküvőpalota exkluzív környezete tökéletes helyszínt biztosít. A csodás, ízléses kiegészítők, némi pezsgő és a stílusos berendezés között oldottabban, vidámabban telhetnek az utolsó órák az esküvő előtt.

Ezekről a dolgokról érdemes beszélnetek pároddal a házasság előtt

Pénzügyek: beszéljétek át az anyagi terveiteket és azt, hogy hogyan tervezitek közös pénzügyeiket kezelni a házasságban! Ha ugyanis a költési stílusaitok, céljaitok nagyon eltérnek, az a későbbiekben számos konfliktus forrása lehet.

Családtervezés: párod szeretne gyermekeket? Ha igen, mikor és mennyit? Ha tervezitek a családalapítást, érdemes előre beszélnetek a gyermekvállalás idejéről és a nevelési elképzelésekről is. Az eltéréseket, valamint az esetleges eltérő reakciókat arra, ha nem sikerül a babaprojekt elsőre, még jó idejében tisztáznotok.

Kommunikáció: fontos, hogy képesek legyetek nyíltan beszélni egymással a problémáitokról és az érzéseitekről, és legyen egy bevált konfliktuskezelési stratégiátok is. Emellett azt is egymás tudtára kell adnotok, milyen tettekből vagy gesztusokból érzitek szeretve magatokat – így elejét vehetitek egy későbbi elhidegülésnek.

Célkitűzések és tervek: milyen célokat és terveket szeretnétek elérni közösen a házasságotokban, és hogyan tudnátok egymást támogatni ezek elérésében? A közös célok erős kötőanyagként működhetnek házasságotokban. Hiszen, ha egy irányba tartotok és ugyanazt akarjátok, azzal is megerősítitek az érzést, hogy valóban egymásnak rendelt titeket az élet.

Megbékélés a múlttal: történt bármilyen, traumatikus vagy problémás esemény a múltban, amelyet nem beszéltetek ki (eléggé)? Ha nehéz érzéseket hordozva mentek bele a házasságba, biztosak lehettek benne, hogy csak egy időre tudjátok a szőnyeg alá söpörni őket. A már meglévő gondok ugyanis utat törnek majd maguknak később, a legváratlanabb helyzetekben – és akkor már lehet, komoly szakadást okoznak majd a kapcsolatotokban.

Így lesz felejthetetlen a hangulat a nagy napon

Ha már mindent megbeszéltetek, nem maradt más hátra, mint belevetni magatokat az események sodrába. Az esküvői készülődés egy varázslatos, (jó esetben) megismételhetetlen időszak az életedben. Így fontos, hogy ne hagyd, hogy a stressz vagy a problémák elrontsák az örömödet és az izgalmadat az esküvői készülődés során! Hiszen a legfontosabb az, hogy pároddal megélhessétek minden pillanatát.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »