Hamarosan felavatják Magyarországon a világ leghosszabb gyalogos kötélhídját

ápr 8 • LifeStyle • Impress Magazin

Áprilisban kerül átadásra a Nemzeti Összetartozás Hídja Sátoraljaújhelyen, amely a világ egyik leghosszabb gyalogos kötélhídja lesz.

A szlovák határtól néhány kilométerre Kelet-Magyarországon, turisztikai látványosságként épül a több száz tonnás híd. Már a terheléses próbák zajlanak a 700 méter hosszú gyalogos kötélhídon, mely a Szárhegyet és a Várhegyet köti össze.

A magasságtól félő turisták számára kétségtelenül kihívást jelent majd átkelni a hídon, de megnyugtató, hogy a híd olyan stabil lesz, hogy még nagy szélben sem fog kibillenteni a helyéről, írja a Daily News Hungary.

Guinness rekord-várományos hazánk új turistalátványossága

A híd több szempontból egyedi. A szerkezete fémből készült, és 6 acélsodronykötél tartja az óriási magasságban, a két végpont között. Ezzel a technológiával Magyarországon, de a hosszát figyelembe véve a világon is egyedülálló. Ez lesz a világ leghosszabb ilyen jellegű hídja – mondta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere.

A különleges konstrukció terve már évekkel ezelőtt kész volt, és már akkor az volt a cél, hogy Sátoraljaújhelyen világrekordot állítsanak fel a kötélhíddal.

(Fotó: Magyarország Kormánya Facebook)

A híd – amelynek a közepére hatalmas üveglapok kerülnek – a tervek szerint április környékén készülhet el teljesen, és legkésőbb nyár elejétől már végig mehetnek rajta a látogatók.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »