Gyönyörű „fényvíz” installáció látható Hollandiában

febr 27 • Kult & Art • Impress Magazin

Február 26. és március 1. között hatalmas virtuális árvíz jelenik meg a Westerwoort közelében lévő árvíz csatornák felett Hollandiában.

Daan Roosegaarde legújabb alkotása a látványos „vízfény” installáció, mely este sötétedés után jelenik meg és egészen este tíz óráig látható. A művészi alkotás témája: Milyen lenne Hollandia gátak nélkül?

Központi téma az árvíz

A Water Light művészeti project láthatóvá teszi a vízláthatatlan munkáját, és a „fényvíz” az év folyamán több alkalommal is feltűnik majd Hollandiában különböző helyszíneken. A látványos installáció célja, mely a legújabb LED technológia alkalmazásával valósul meg, hogy tudatosítsa a víz láthatatlan munkáját és az árvíz szerepét, mely Hollandia történelmében oly fontos szerepet játszott.

11

Milyen lenne Hollandia gátak nélkül?

„Az installáció egy kicsit arra emlékeztet minket, hogy milyen lenne Hollandia gátak nélkül”, nyilatkozták az alkotók. A víztudatosság fontos a hollandok számára, hiszen a gátak karbantartása és az árvízvédelem mindennapos feladat. Az emberek azonban nincsenek tudatában az árvízvédelem jelentőségének, pedig az árvíz hosszú ideig lakhatatlanná tette az országot. Erre a problémára szeretné felhívni a figyelmet a Water Light installáció.”

444

Álomszerű víz alatti táj

Az installáció fényhullámai több mint 4 hektáros területet foglalnak majd el, ás olyan érzést keltenek, mintha egy árvíz kellős közepén sétálnánk. A magas vízállást illusztráló fényvíz elárasztja a töltést, és egyszer csak egy víz alatti világban találod magad.

33

Az árvíz csatorna csak gyalogosan vagy kerékpárral közelíthető meg, illetve a lovaglás is különleges élmény lehet, írják a szervezők.

22

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »