Fűszernövények nevelése otthon – 15 kreatív ötlet

márc 18 • Enteriőr • Impress Magazin

A házi termesztésű fűszernövényeket különféle kreatív tárolókban, díszes dobozokban, csészékben vagy akár lampionokban lógatva is nevelhetjük.

Kérsz egy csésze snidlinget?

Régi teáskannák, vagy díszes teáscsészék is látványos tárolói lehetnek az házilag nevelt fűszer- vagy gyógynövényeinknek.

0100

Vászon és fa tárolók

A zsebes tárolót leggyakrabban fürdőszobákban láthatjuk, de akár virágföldet is tehetünk bele, és fűszernövényeket is nevelhetünk bennük.

013

Mini fiókos dobozok

A mini dobozokból álló tároló a konyhaszekrényen is elfér és nagyon jól mutat, ahogy a kihúzható fiókokból előbukkannak a kis zöld növények.

01

Fűszernövény polcok a konyhában

Nagyobb mennyiségű fűszerek termesztéséhez növénytartó ládákat is használhatunk, melyek egymás mellett és egymás felett is dekoratív elemei a konyhának.

02

Színes, vidám lampionok

A mintás lampionok dekorációként is feldobják a konyha hangulatát, pláne, ha még fejjel lefelé lógó fűszernövényeket helyezünk el bennük.

03

Fém vagy kerámia?

Kis kaspók egymás mellett fémből és kerámiából. Mindkét ötlet jó megoldás, a konyha stílusa dönti el, hogy melyik a jobb választás.

04

05

Téglából fűszerkert

Akár a konyhában is elhelyezhetünk egy téglákból épített fűszerkertet, ahol gyógynövényeket és fűszernövényeket nevelhetünk.

06

Színes vödrök és festékes dobozok

Színes vödrök csipeszekkel rögzítve az ablak előtt? Miért ne? Remekül mutatnak bennük a friss, zöldellő fűszerek. A deszkákra rögzített festékesdobozok is egy kreatív megoldás.

 

07

09

Mire jó egy szép, díszes teás doboz?

Az egyik legdekoratívabb megoldás a különféle teás dobozok cserépként való újrahasznosítása. Választhatunk különböző méretű és formájú dobozokat is, vagy a színekkel is játszhatunk.

08

012

Névre szóló cserepek

Csináld magad cserepek, névre szóló felirattal, melyek még masnit is kaptak zsinórból. Stílusos és szép megoldás.

010

Fadeszkákra rögzítve

íme egy újabb csináld magad technika azoknak, akik szeretnek barkácsolni. A deszkákra üveg fűszertartók kerültek, melyekben virágföld és élő fűszernövények kerültek.

011

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »