Felfüggesztették három szabadstrand működését a Velencei-tónál

aug 1 • LifeStyle • Impress Magazin

A szakhatóságok megállapították, hogy a Velencei-tó partján három szabadstrand, vagyis természetes fürdőhely nem rendelkezik engedéllyel.

A Fejér Megyei Kormányhivatal e három fürdőhely működését felfüggesztette. A tó partján tíz, engedéllyel rendelkező fürdőhely működik.

Velence város területén – a fizetős strandokon túl – három szabadstrand van. A városközpontban található Velence Korzó, az északi részen lévő Tóbíró Strand és a Gárdonnyal határos Velencefürdői Szabadstrand.

Előbbi kettő fennakadás nélkül, a megfelelő engedélyek birtokában működik. A Velencefürdői Szabadstrand egy körülbelül 70 m-es partszakasz, amely nem rendelkezik a működéshez szükséges alapvető feltételekkel, ezért az üzemeltető eleget tett az ÁNTSZ határozatának és bezárta.

Velence négy kilométeres partján továbbra is fennakadás nélkül üzemel és várja vendégeit a velencefürdői fizetős strand, a Velence Resort&Spa Szálloda strand és élményfürdője, a Velence Korzó (Magyarország legnagyobb homokos strandja), a Tóbíró Strand, a Drótszamár Kemping strandja és a Velencei Vízi Vár Strand.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »