Fantasztikus a Makói Lombkoronasétány

okt 17 • Földgömb • Impress Magazin

Magyarország legszebb lombkoronasétánya és tanösvénye a Maros partján különleges élményt nyújt a természetjáróknak.

A Maros partján magasodó Makói Lombkoronasétány egyedülálló látványosság az országban, melyen a fák égbe nyúló lombjai között barangolhatunk 10 méteres magasságban.

Az erdő más arcát mutatja a magasból

A magasban ívelő tanösvényen végigsétálva testközelből ismerhetjük meg a fák koronáinak világát, és madártávlatból csodálhatjuk meg a maros-parti ártéri környezetet és élővilágot.

Minél feljebb jutunk a lombkorona felső szintjei felé, annál inkább megváltozik körülöttünk a világ. Más élőlények, madarak jelennek meg, és az erdő hangja is megváltozik. Ugyanaz a faóriás is más arcát mutatja nekünk fent, a lombkoronák szellős, napfényes ágai közt, mint alulról, a vastag törzsek felől szemlélve.

10 ismeretterjesztő állomás

A 10 méter magas és 191 méter hosszú sétányt az ország második lombkorona sétánya, elsősorban a maros-parti ártéri környezet és élővilágának bemutatására jött létre.

A tanösvényen 10 ismeretterjesztő állomással találkozhatunk, ahol bemutatják többek között a sétányt, a Maros hullámtéri erdeit, az erdő szintjeit, illetve az erdő állat- és növényvilágát is.

Háromszintes kilátótorony a sétány közepén

Az sétányon végighaladva egy függőhíddal, és több interaktív ügyességi játékkal is találkozhatunk.

A tanösvény közepén egy 18 méter magas panoráma kilátótorony is helyet kapott. A háromszintes kilátó legfelső szintjéről panorámás kilátás nyílik a környékre, ahonnét madártávlatból csodálhatjuk meg a Maros ártéri világát.

Makó jelképét formázza az árnyas Hagymaterasz

A sétány egyik fő látványossága az árnyas Hagymaterasz pihenő, amelynek kupolája a város világhírt szerzett zöldségét, a vöröshagymát formázza.

A lombkoronasétány másik különlegessége, hogy a kilátótorony legfelső szintjéről a talajig egy 40 méter hosszú, spirál alakú, zárt csőcsúszdán is lejuthatunk a földre. A kilátó csúszdája a Kárpát-medence leghosszabb szárazföldi csúszdája is egyben.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »