Ezeket a fotókat mintha egy impresszionista festő alkotta volna…

nov 3 • Kult & Art • Impress Magazin

Matt Molly kanadai fotós különleges timelapse technikával készít olyan fényképeket, melyek impresszionista festményekre hasonlítanak.

Talán ilyennek láthatta a valóságot Van Gogh is, aki apró ecsetvonásos technikával alkotta egyedülálló festményeit. Matt Molly festői hatású képei különleges technikával ragadják meg a valóságot, melyek impresszionista festményre hasonító látvánnyal adják vissza a fény az idő változásait.

111

A végeredmény pedig csodálatos. Valóban, mintha egy festő alkotta volna…

22 

Festménnyé változik a valóság

Első látásra senki nem gondolná, hogy Matt Molly festői hatású képei nem egy művész ecsetvonásaiból születtek. Pedig csak egy kamerát használ, mellyel a valóságot rögzíti. A képeket pedig rétegekben rögzíti egymásra, így alakul ki az elmosódott festői látvány, hasonlóan a hosszú expozíciós idővel készült felvételekhez.

44

Idő és mozgás egy képen

A fotók nem statikus pillanatképek, hanem olyan fotók, melyek magukban rejtik az idő és a mozgás, a fény és az árnyék változásait.

55

A „Molly technika”

Molly hosszú expozíció helyett több száz képet rögzít, melyek rétegekben kerülnek egymásra. Ez a technika az idő változásait talán még kézzelfoghatóbban adja vissza. A valóság egy gyönyörű festménnyé változik.

66

A képeken a felhők égi szobrokká változnak a lemenő nap fényei elmosódó színekként jelennek meg az égen, a szélmalmok pedig pille könnyű bóbita virágok látványát idézik.

77

Zentai Bogi 

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »