Egy apró hotel-sziget az Adriai-tengeren – Montenegróban

febr 3 • Földgömb • Impress Magazin

Az Adriai-tengeren található Sveti Stefan sziget egykor csendes halászfalu volt, a festői mészkőszirten ma már kizárólag hotelek üzemelnek.

A tengerbe nyúló apró félsziget Montenegróban, a Villa Milocer üdülőkörzetben található. 2007-ben az Aman Resorts luxushotelekre specializálódott csoportja a Montenegróval kötött szerződés értelmében 30 évre bérbe vette a szigetet, melyet 3 év alatt teljesen felújított.

111

Egykor csendes halászfalu volt

Az Adriai-tengeren található népszerű üdülőhely egykor csendes halászfalu volt. A 15. században épült, az eredetileg erődített falu a törökök elleni védekezés céljából, illetve menedéket nyújtott az Adriai-tenger kalózaival szemben is. Kezdetben mindössze 12 család élt itt, az 1800-as években már közel 400 fős lakossága volt a falunak.

11 

A festői mészkőszirtet az 1960-as évektől kezdve fedezett fel magának a turizmus. Előkelő szállodák épültek, és fokozatosan a híres és gazdag emberek kedvenc üdülőjévé vált. 2007-től pedig, amikor a nemzetközi franchise szerződés megkötetett, az egész terület egybefüggő üdülőkörzetté változott. A festői mészkőszirt „hotelszigetté” változott.

222

A Sveti Stefán korábban egy különálló sziget volt, mely most egy keskeny földnyelvvel csatlakozik a szárazföldhöz. Villa Milocer „hotelszigete” ma az egyik legfelkapottabb üdülő Montenegróban.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »