Dizájnos buszmegállók egy osztrák kisvárosban

aug 8 • Enteriőr • Impress Magazin

Hét nemzetközi építész tervezett egyedi és különleges formatervezésű buszmegállókat egy ausztriai kisvárosban.

Krumbach városában nincs két egyforma buszmegálló. Az apró településen áthaladva láthatunk csigalépcsős kilátót, fatornyot, kis kő menedéket vagy épp emeletes várakozókat az út mentén.

11

Kis menedékek az út szélén

A nemzetközi építészekből álló csapat szorosan együttműködve a helyi kézművesekkel és az osztrák partner irodákkal kis menedékhelyeket terveztek a BUS: STOP project keretében.

66

A kis megállók nem csak az utazók számára épültek, hanem egyfajta találkozóhelyként is funkcionálnak. Bárki betérhet egy kis pihenőre, vagy épp felmászhat a kilátóra, hogy megcsodálja a környékbeli tájat.

22

Párbeszéd az ember, a táj és a kultúra között

„Az épületek tervezésénél fontos szempont volt, hogy kialakítson egyfajta párbeszédet az emberek, a táj és a kultúra között,” mondta Rintala Eggertsson.

77

 

Elsősorban természetes anyagok felhasználására törekedtünk, és olyan formatervezésben gondolkodtunk, ami tökéletesen beleillik a tájba és az adott térség megszokott építészeti stílusát sem zavarja meg.

55

Emeletes megállók, kilátótorony, csigalépcsős kilátó

Az ácsolt faszerkezetek, az átlátható erdőoszlopok, a kis farakásszerű kunyhók, vagy épp a kilátótorony mind barátságos várakozóhelyek, melyek nagy része egyúttal magaslati kilátóként is funkcionálnak, ahonnét panorámás kilátás nyílik a környező vidékre.

33 

Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »