Cosmovitral Garden – az Art-Nouveau botanikus kert

febr 11 • Kult & Art • Impress Magazin

Elvarázsolt botanikus kertet hoztak létre a mexikói Toluca város Art- Nouveau stílusú ólomüveg palotájában.

Az épület színjátszó ólomüveg freskóit Leopoldo Flores kezdte kidolgozni, majd a szecessziós stílusú épületben létrehozták a titkos botanikus kertet.

Üvegfreskók

Az üvegház jellegű kert mintegy 500 különböző növénynek ad otthont. Az épületben annak idején nyüzsgő piac működött, mára egy titkos botanikus kertté varázsolták, a az ólomüveg művészet és a természet kombinációjából született a Cosmovitral Garden.

11

Piacból botanikus üvegház

Az épület 1910-ben épült és ez volt a város első piaca, mely egészen 1975-ig működött. Bezárását követően elhagyatottá vált, mígnem egy helyi művész, Leopoldo Flores kreatív alkotásai művészi üvegpalotává nem változtatták. AZ elmúlt 15 évben az épület egy elvarázsolt kertté változott, ahol több mint 500 különböző fajtájú növényt telepítettek a világ minden tájáról.

22

Föld, tűz, víz, levegő

A hatalmas üvegképek magukban foglalják az elemeket, mint föld, levegő, víz és tűz, melyek összefonódnak a vizuális alkotásokban. A különböző motívumok és történetek, emberi és állat figurák, absztrakt minták a falakon és a plafonon varázslatos látványt nyújtanak a virágzó háttérben.

33

A különös kert éjszaka még inkább lenyűgöző, amikor a színes üvegek megvilágítva fénylenek az éjszaka sötétjében.

44

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »