Babák rózsaparkja – rózsatövet kapnak az újszülött babák (interjú)

febr 26 • LifeStyle • Impress Magazin

A Pöttyös utcai bölcsőde előtti pihenőparkban, a Babák rózsakertjében minden évben rózsatövet kapnak az újszülött babák.

A József Attila-lakótelepen idén nyolcadik éve rendezik meg tavasszal a nagy közös virágültetést a lakótelepen született babák fogadására. A kis rózsatövek mellett névtáblák jelzik, hogy melyik rózsa kié.

A rózsaültetés hagyomány lett

A rózsaparkot Valentin Józsefné ötlete alapján az Írisz Családi Kör valósította meg 2007-ben. Azóta minden évben újabb és újabb rózsatövek kerülnek a parkba az újszülöttek tiszteletére. A rózsatöveket és a kis névtáblákat az Írisz Családi Körnél lehet bejelentkezéssel igényelni.

11

A parkban egy nagy emléktáblát is kihelyeznek, melyen az adott évre bejelentett összes újszülött neve fel van tüntetve. Kis rózsákat pedig azok a babák kapnak, akiknek a szülei bejelentkeztek a programra.

Az önkormányzat is segíti az önkéntesek munkáját a nagy emléktáblával, a rózsatövekkel és a Rózsapark gondozásával. „A Babák rózsaparkját közösségépítés céljából is hoztuk létre”, mondja Velenczei Ágnes az Írisz Családi Kör önkéntes szervezője. „Az anyukák és apukák nagy találkozóhelye ez, ahol a kisgyermekes szülők megoszthatják egymással a tapasztalataikat. Vannak olyan családok, akik együtt járnak ki locsolni, beszélgetni, nézegetni a gyönyörű rózsabokrokat. A parknak közösség-összetartó ereje is van.”

Egyre több városban hoznak létre a babáknak rózsaparkok, Velencén, Bodajkon, Szilason és a határon túli Zentán is él a rózsaültetés hagyománya.

További információk az Írisz Családi Kör weboldalán.

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »