Az új Star Wars 2015 decemberében kerül a mozikba

nov 12 • Kult & Art • Impress Magazin

A részleteket egyelőre titokban tartják, annyit azonban lehet tudni, hogy a szereplőválogatások elkezdődtek, a forgatás pedig jövő tavasszal indul.

A Walt Disney filmvállalat (A LucasFilm új tulajdonosa) múlt hét végén jelentette be a Star Wars: VII. rész észak-amerikai premierjének időpontját.

Karácsonyi időzítés

A filmsorozat korábbi részei hagyományosan mindig májusban debütáltak a filmvásznon, mostanában azonban több szuperprodukció, köztük a Peter Jackson rendezte A hobbit-trilógia premierjeit is a téli ünnepek moziszezonjára időzítették.

J. J. Abrams jövő tavasszal kezdi a film forgatását a brit Pinewood stúdióban. A szereplőválogatás már elkezdődött. Egyelőre titokban tartják a részleteket, de a tárgyalásokról kiszivárgott hírekből kiindulva nagyon valószínű, hogy az eredeti szereplőgárdából Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher is visszatér.

A Star Wars első részét – amely később a történet kronológiai sorrendjében a IV. epizód lett – 1977-ben mutatták be. A George Lucas űreposzának ezidáig utolsó kalandját 2005-ben láthatták a nézők a mozikban.  A Disney tavaly vásárolta fel a Star Wars-filmeket gyártó LucasFilmet és a stúdió szinte azonnal bejelentette, hogy további három epizóddal akarja bővíteni a nagy sikerű űreposzt.

MTI /Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »