„Autószínház” indul Szegeden

jún 16 • Kult & Art • Impress Magazin

Az „Autószínházban” négy rövid produkciót egy-egy negyedórás belvárosi autózás során nézhetnek meg az érdeklődők.

A CAR-MEN című előadás-sorozatban egynézős, intim színházi előadásokra várja a szegedi REÖK és a Homo Ludens Project a nézőket június 18-ától.

Beszállsz egy Tudat-fuvarra?

A szervezők ötletüket külföldi mintákból vették és dolgozták tovább. Egy New York-i rendezőben merült fel először, hogy egynézős előadásokat rendezzen. A tengerentúlon ez óriási siker lett, Magyarországon azonban még nincs nagy hagyománya.

Az autós előadások négy témát dolgoznak fel: a Katarzis-oktatás során Arisztotelész Artúr tanár úr és segédje, Duchamp Marci egymást szóba, heccbe fojtva villogtatják dühvigyorukat.

A CAR-MEN pszichóban, melyet Tudat-fuvarnak neveztek el, a színészek arra keresik a választ, hogy mi rejlik a személyiség mélyén. A CAR-MEN akcióban, amely az Übü papa rabul ejt alcímmel fut, Übü papa mindenkit túszul ejt, aki sokat fogyaszt, így Segesvárnál a szabadság- és szerelemhabzsoló Petőfi is rabbá válik. A CAR-MEN koncerten pedig, amely a Partizándalok alcímet viseli, Mosonyi Alíz Magyar mesék sorozatának ihletésére született zenét hallgathatnak a nézők, persze szigorúan egymás után.

A produkciók nem interaktívak, a néző csak betekinthet egy-egy jelenetben, mintha becsöppenne például egy akciófilmbe nézőként.

A produkciókat június 18-19-én és 25-26-án láthatják az érdeklődők.
Bejelentkezés a szegedi REÖK-ben.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »