Elkezdődött a tihanyi Levendula Fesztivál

jún 16 • LifeStyle • Impress Magazin

A Levendula Fesztivált immár 10. alkalommal rendezik meg a Tihanyi-félszigeten, mely egy egész héten át tartó programsorozattal várja az érdeklődőket.

A tihanyi levendulás Magyarország első nagy levendulaültetvénye, melyet az 1920-as évek táján Bittera Gyula gyógynövényszakértő telepített Franciaországból hozatott levendulából. A levendula addig csak a középkori kolostorkertekből volt ismert hazánkban.

Szedd magad akció és levendulás kirakodóvásár

A Levendula Fesztivál központja az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a Belső-tó partja lesz. A nagy levendulás kirakodóvásár és a megannyi kulturális program mellett a nemzeti park szakemberei gyalogtúrákat szerveznek, amelyek közül a legizgalmasabbnak ígérkező kirándulás az öreg levendulásba vezet.

A fesztivál névadó növénye többféle formában megtalálható lesz a forgatagban: lekvárként, szépítőszerként, házi sör aromájaként lehet majd kipróbálni, illetve a tavalyi évhez hasonlóan újra lesz „szedd magad” akció, ami az egyik legnépszerűbb program.

A számos rendezvény közül kiemelkedik a magyar parasztság egykori hangszereit megszólaltató hagyományőrző koncert, illetve a jubileumi fesztivál színfoltja a Pózolj levendulával elnevezésű fotópályázat, amelyre amatőr fotósok alkotásait várják.

Időpont: 2014. június 16-22.
Részletes program: www.tihany.hu

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »