Átlátszó Photon space ház – high tech sötétíthető falakkal

okt 31 • Enteriőr • Impress Magazin

Furcsa ötletnek tűnik egy átlátszó házban lakni, a tervezők azonban állítják, hogy Photon space ház javítja a közérzetet és csökkenti a stresszt.

Egy teljesen átlátszó üveg ház természetesen nem épülhet zsúfolt nagyvárosban vagy forgalmas helyen, hiszen csakis zavartalan környezetben tud nyugodt és pihentető életteret biztosítani a lakóknak, mely állítólag még az alvási problémákkal küszködők számára is megoldás lehet, állítják különleges átlátszó otthon tervezői.

Fénnyel teli otthon…

A fénnyel teli Photon Space ház tervezésében Russel Foster az Oxford Egyetem neurológus professzora is részt vett.

011

…ahol helyreáll a bioritmus

A nagy mennyiségű fény és a természet ritmusára való ráhangolódás az ember bioritmusát is beszabályozza, ami az általános jóllétre és az egészségi állapotra is pozitívan hat.

11

Sötétíthető falak mobil applikáióval

A londoni székhelyű építészekből és tudósokból álló csapat tagjai úgy vélik, hogy az általuk tervezett átlátszó házban a természetes napfény hatására csökken a modern életmóddal járó stressz, ezáltal kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet biztosít.

033

A futurisztikus üvegház egyúttal szupermodern intelligens luxus otthon is egyben, ahol speciális mobil applikációval lehet szabályozni például, hogy a falak egy szempillantás alatt elsötétüljenek.

33

A dupla üveg véd az UV sugárzástól

A speciális dupla üvegből épült falak átlátszóak ugyan, de blokkolják a káros UV sugárzást. Olyan, mintha fóliázott üvegfalak vennének körül. A gyönyörű panorámás kilátás, a naplemente és az éjszakai csillagos égbolt kellemes, védett környezetből élvezhető ebben a házban.

55

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »