A varázslatos Raja Ampat szigetcsoport

nov 17 • Földgömb • Impress Magazin

Indonézia gyönyörű tájai és természeti szépségei kivétel nélkül lenyűgözőek, Raja Ampat szigetcsoport azonban több szempontból is különleges.

Raja Ampat már első látásra is megkapó, ahogy a zöldellő sziklacsúcsok egymást követve előbukkannak a türkiz tenger vizében.

610 sziget – érintetlen partszakaszok

Raja Ampat szigeteit a rendkívül gazdag egzotikus növényvilága teszi egyedülállóvá, és egyúttal a világ egyik leggazdagabb tengeri élővilággal is büszkélkedhet. Korallok, különleges növények és halak lepik el a partokat, nem véletlenül kiemelt helyszíne a búvároknak is.

11

Turisztikai díj

Raja Ampat szigetcsoport 2011-ben elnyerte Indonézia Tudisztikai Díját, melyet a kormány minden évben a legkedveltebb turisztikai látványosságnak ítél oda. A Conservation International (CI) szerint Raja Ampat szigetek a világ egyik leggazdagabb biológiai sokféleséggel rendelkező területe.

33

Egyedülálló tengeri élővilág

A szigetcsoporthoz összesen 610 sziklás kis szigetecske tartozik. Ezek a „Four Kings” szigetek, a Salawati, Misool, Waigeo és Batana.  603 féle korall és több mint 1500 halfaj él itt, ez adja azt a különleges tengeri panorámát, ami a világon egyedülálló.

44

Raja Ampaton megtalálható a világon ismert korallfajok 75 százaléka. Egy eredeti és érintetlen, mesés korallvilág, ahol olyan veszélyeztetett és ritka tengeri teknősökkel és halfajokkal is találkozhatunk.

Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »