Kétltű úszó szigetek épülnek az Indiai óceánon

jún 22 • Földgömb • Impress Magazin

Afrika keleti partjainál a Pemba sziget közelében, víz alatti hálószobás, kétéltű úszó szigetek épülnek a nyílt óceánon. 

A Manta Resort háromszintes, víz tetején lebegő hotelszobáinak az alsó részét a tengerbe süllyesztették, ahonnét 360 fokos panorámás kilátás nyílik a tengeri élővilágra.

Panoráma három szinten

A Pemba sziget közelében épülő vízi apartmanokat úgy tervezték, hogy mind a három szintről egyedi kilátást nyújtson. A tetőterasz a napozó, ahonnét nappal a nyílt óceánt, éjszaka pedig a csillagos égboltot lehet megcsodálni.

11

A fedélzeti szinten van a nyílt óceánra néző luxus nappali, a víz alatt pedig az üvegablakokkal ellátott akvárium hálószoba. Az ablakain keresztül a tenger élővilága tárul a szemünk elé, egy 360 fokos tengeri panoráma képében.

Hálószoba a víz alatt

A luxus apartmanok hálószoba részlegei négy méter mélységben merülnek el a vízben. A víz alatti szoba olyan, mint egy hatalmas akvárium, ahol a tenger élővilága között térhetünk nyugovóra. A süllyesztett hálószoba nappal és éjjel is egyedi élményt nyújt.

33szerk

Napközben a korallzátony csodás élővilága látható, a türkizkék víz, a trópusi élet és korallzátonyok, az éjszakai kivilágítás pedig a kis privát apartmanhoz vonzza a különféle tengeri élőlényeket.

44szerk

Az úszó szigetek az óceán tetején lebegnek, a szerkezet víz alatti részét azonban rögzítették, így nem tudnak elúszni a helyükről.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »