Földalatti villakomplexum egy görög szigeten – egy meredek sziklába rejtve

okt 10 • Enteriőr • Impress Magazin

A hatalmas szikla oldalában épülő Rhoēs villa rejtőzködő módon integrálódik a sziget zord sziklás tájába, miközben pazar kilátást nyújt a tengerre.

A Sinas Architect gyönyörű, kővel borított apartmankomplexumot tervezett Görögország egyik kevésbé ismert szigetén, a Sefiros szigeten. A Rhoēs villa egy meredek szikla oldalában épülne, mindentől távol, a meredek sziklás hegyoldalba rejtve, fantasztikus kilátással a tengerre.

Kis csendes menedék a Sefiros szigeten

A 300 nm-es úszómedencés apartmanház a hullámzó kőfalakkal természetes módon integrálódnak a sziklás tájba, miközben maximalizálja a tengerre néző kilátást. A ház körüli és feletti terület gyakorlatilag érintetlen maradt és megőrizte eredeti formáját. A villából csak a fő homlokzat, valamint a levegő- és fényrések láthatók, melyek az optimális szellőzés és a természetes megvilágítás érdekében lettek kialakítva.

Ennek az integrációnak a megvalósítása érdekében a Sinas Architects csapata precíz bemetszést hajtott végre a talajban, és egy egyenes vonalú vágást hozott létre ott, ahol a Rhoēs villa mennyezete véget ér.

A sziklából előbukkanó kőfalazatú homlokzat – amely főként feltárt anyagokból készült – ötvözi az épületet a kükladikus tájjal, hagyományos, masszív varázst adva neki. A hullámzó kőfalak, amelyek egy libbenő ruhára vagy szalagra emlékeztetnek, könnyedséget kölcsönöznek, és érdekes árnyékokat és fülkéket hoznak létre a verandán.

Vízcsepp formájú kőmedence a teraszon

A veranda eközben a közepén lévő kör alakú medencével egy vízcsepp hatását utánozza, ami hullámzást kelt, játékos hangulatot kölcsönözve a tengerparti környezetnek. Az épületen túlnyúló kőhomlokzat összeolvad a telek szélén lévő kőfalakkal.

Ezek a falak, amelyek jellemzőek a kükladikus szigetek vidéki részein, és hagyományosan a földterületek elválasztására szolgálnak, megerősítik a villa kapcsolatát a környezetével.

„A Rhoēs villa a visszafogott kifinomultság megtestesítője, a kükladikus báj és a modern elegancia ötvözésével egy nyugodt, harmonikus menedéket hoz létre, amely tiszteletben tartja természetes környezetét” – írják a tervezők.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

«