Dióval és almával töltött sütőtök
A dióval és almával töltött sütőtök igazi ínyencség, a fűszerek és az alapanyagok tökéletes íz harmóniája.
Hozzávalók: (4 személyre)
-2 kisebb vagy 1 nagy sütőtök félbevágva
-1 gerezd zúzott fokhagyma
– 25 dkg margarin
– 50 g apróra vágott, pirított dió
– 10 dkg reszelt Violife vegán Cheddar
– 1 közepes alma lereszelve
– 1 közepes alma kockákra vágva (nem kell meghámozni)
– 2 ek kukoricaliszt
– 2 ek vegaföl
– 25 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt.
Vágd félbe hosszában a sütőtököt, távolítsd el a belsejéből a magokat, és tedd őket egy tűzálló edénybe.
Olvaszd fel a margarint, dobd rá a zúzott fokhagymát, majd tedd a sütőtökök üregébe, egyenlően elosztva.
Amikor megsültek, kanállal kapard ki a sült sütőtök belsejének megpuhult felső részét, körülbelül 1 cm vastagságban, és képezz egy nagyobb üreget a tölteléknek.
Az eltávolított fokhagymás sütőtököt vágd össze kockákra és tedd egy tálba. Öntsd hozzá a reszelt vegán Cheddárt, az apróra vágott dió ¾ részét, és a reszelt almát. Jól keverd össze a tölteléket és kanalazd vissza a félbevágott sütőtökök belsejébe.
Keverd össze a maradék reszelt Cheddárt és diót a zsemlemorzsával és szórd a sütőtök tetejére. Tedd vissza a sütőbe, és süsd 15 percig, amíg aranybarna lesz, és a sajt megolvad a tetején.
A mártáshoz a tedd serpenyőbe a kockára vágott almadarabokat, majd párold pár percig. Keverd össze a kukoricalisztet egy kevés vízzel, majd párold még pár percig, amíg besűrűsödik. Keverd hozzá a vegán tejfölt, végül ízesítsd sóval, borssal, ízlés szerint.
Kapcsolódó cikkek
« A vadállatok fele elpusztul – a WWF jelentése szerint Szív alakú naperőmű épül egy csendes-óceáni szigeten »