Szív alakú naperőmű épül egy csendes-óceáni szigeten

okt 1 • LifeStyle, ÖKO-világ • Impress Magazin

A hatalmas szív alakú napenergia farm a csendes-óceáni Új-Kaledónia szigetén épül, és a jövő év elején kezdi meg működését.

A Conergy Australia  által tervezett különleges formájú napenergia farm jelképes üzenete a világnak, hogy itt az ideje megszeretni a napenergiát. A 2 megawatt teljesítményű naperőmű beüzemelése jövő év elején várható, mely 750 otthont lát majd el elektromos árammal.

Szív alakú erdő a szigeten

A négyhektárnyi területet elfoglaló nap-szívet 7888 solar panel alkotja majd, és Új-Kaledónia legnagyobb szigetén, a Grand Terre szigeten épül. A dizájn ötletét egy közelben lévő természet alkotta szív formájú mangrove erdő, a „Coeur de Voh” (Voh szíve) adta. „A Coeur de Voh” fontos jelkép az itt élő emberek számára”, nyilatkozta a Conergy cég vezetője, David McCallum. – A szív alakzatban nőtt mangrove erdő a természet rendkívüli alkotása. Az „Új-Kaledónia szíve” naperőmű létrehozásával az a célunk, hogy ezt a természeti csodát jelképesen is megduplázzuk, és egy olyan tiszta energiaforrást adjunk a világnak, mely nagyban csökkenti a bolygó környezeti terhelését, ugyanakkor mélyebb üzenetet is hordoz.”

11

A négyhektáros solar-szív

A napelem szív várhatóan mintegy 2 millió tonna káros anyag kibocsátástól menti meg a szigetet és a bolygót a naperőmű 25 éves élettartama alatt, és a tervezők azt remélik, hogy az „Új-Kaledónia szíve” lesz a világ legszebb naperőműve is egyben.

0012

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »