3D-s hajó vízsugarakból az Amszterdami Fény Fesztiválon

dec 25 • Kult & Art • Impress Magazin

A 17. század „szellemhajó” lehorgonyzott az Amszterdam Tengerészeti Múzeum előtt, és mozdulatlanul pihen a víz felszínén. 

A január 18-ig tartó Fény Fesztiválra a világ minden tájáról érkeztek művészek, akik számtalan fény installációt alkottak a holland fővárosban. A fényben úszó Amszterdam történelmi belvárosában fantasztikus fényszobrok és különleges világító alkotások láthatók, melyek csodálatos látványt és egyedülálló hangulatot nyújtanak.

11

A bolygó hollandi visszatért!

A fénylő város egyik legizgalmasabb látványosság a visualSKIN ghost ship (szellemhajó) hologram projektje, mely egy 17. századi hajót formáz vízsugarakból az amszterdami csatorna vizén. A 3D-s vetítés egy vizuális illúziókép, egy hologram, mely szellemképként lebeg a vízsugarak kereszteződésében.

22

Fénylő hologram lebeg a víz felett

A négy művészből álló csapat a vízsugarakkal és speciális megvilágítással hozta létre a lebegő hajó hologram képét. A vízfüggönyök vastagsága formálja a hajó alakzatát, a megvilágítás pedig kiemeli a látványt a környezetéből, egyfajta szellemkép illúzióját keltve.

33

A szél is fontos szerepet játszik az álomszerű vizuális kép megalkotásában, hiszen ahogy a vízsugarakat mozgatja a szél, a kép ingadozik, melynek hatására még életszerűbbé válik a holografikus kép.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »