3 beltéri világítás ötlet a fényesebb enteriőrért

dec 3 • Enteriőr • Impress Magazin

A téli időszakban sokkal hamarabb nyugszik le a nap. Ha sok időt töltünk beltéren, mindenképp olyan világításra lesz szükségünk, amely igazodik ezen megváltozott fényviszonyokhoz.

Így megőrizhetjük otthonunk megfelelő megvilágítását, és minden helyiséget funkcionálisabbá tehetünk a nap bármelyik szakában. Cikkünkben megosztunk néhány tippet, amelyek segíthetnek a megfelelő dizájn kialakításában.

Tipp #1: minden szobába külön tervezzük meg a világítást

Az összes belső fényforrásra vonatkozó ökölszabály: otthonunk valamennyi helyiségébe külön tervezzük meg a világítást. A helyesen elhelyezett fények pozitívan hatnak napi életritmusunkra, emellett javítják térérzékünket is. Igyekezzünk az adott szobában végzett tevékenységhez igazítani a világítást, hogy azok teljes mértékben megfeleljenek elvárásainknak. Emellett vásárlás előtt gondoljuk át azt is, hogy milyen dizájnú, színhőmérsékletű és fényerősségű lámpatesteket szeretnénk, és pontosan hány darabra lesz szükségünk.

Tipp #2: gondoljuk át a lámpatestek elhelyezését

A fényforrások megfelelő elhelyezésével határozottan hangulatosabbá és kényelmesebbé tehetjük az egyes helyiségeket otthonunkban amellett, hogy fokozhatjuk azok funkcionalitását. A teljesség igénye nélkül következzen néhány népszerű megoldás:

  • – A nappaliban alakítsunk ki egy olvasósarkot asztali lámpával a szoba sarkában, lehetőleg egy hangulatos könyvespolccal együtt.
  • – A hálószobába szereljünk fali világítást a fejtámla mögé olvasáshoz, valamint TV háttérvilágítást is kialakíthatunk.
  • – A gardróbba telepíthetünk süllyesztett lámpatesteket, hogy könnyebben eligazodhassunk. 
  • – A konyhában megvilágíthatjuk a pultot a biztonságosabb főzési előkészületekhez.
  • – Helyezzünk el a fürdőszobában lámpatesteket a tükör köré a gördülékenyebb reggeli készülődéshez. 

Tipp #3: használjunk dimmereket!

A beltéri világítás kialakításakor érdemes megfontolni a dimmerek elhelyezését. A használatuk számos előnnyel jár: amellett, hogy jobban testre szabhatjuk az egyes helyiségekben a fényeket, az energiafogyasztás csökkentésével pénzt is megtakaríthatunk. Csak képzeljük el, ahogy a kedvenc filmünk nézésre közben a kívánt mértékre tompítjuk a fényeket, vagy kellemes légkört alakítunk ki egy romantikus vacsorához – az elsöprő hatás garantáltan nem marad el!

Az ANRO webáruház kínálatában több ezer LED-es fényforrás közül válogathatunk kiváló ár-érték arányban, amelyekhez számos hasznos kiegészítőt is beszerezhetünk az alu LED profiloktól kezdve a WiFi-s kapcsolókig az igazán egyedi hatásért.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »