2014 érdekes házak – Top 10

dec 31 • Enteriőr • Impress Magazin

Sziklafalon függő cliff house, különleges tükörházak, egy átlátszó és egy láthatatlan ház, egy mexikói ökoház, meteoritház, fordított ház és egy esőben zenélő ház a palettán.

Tükörház az olasz hegyek között – olyan mint egy térbeli képeslap

Különleges tükörházat tervezett Peter Picher építész Észak-Olaszországban, melynek falain a Dolomitok magas hegycsúcsai tükröződnek.

olasz 

Kőtömbök közé épült Stone House

Egy portugál kisvárosban található ez a kőkorszaki Stone House, mely négy hatalmas szikla közé épült, meghagyva a kövek eredeti formáját.

szerklead9-600x400

„Láthatatlan” tükörházat tervezett egy holland építész

A „tükörház” összes fala fényvisszaverő üveg, belülről azonban átlátszó üvegként funkcionálnak, így az egész lakás fényárban úszik.

 láthatatlan

 Ez a ház átlátszó, vagy mégsem? Optikai illúzió!

A kaliforniai High Desert egy érdekes tükörházat rejt. Messziről úgy tűnik, mintha átlátszó lenne és a föld felett lebegne, ez azonban csak optikai illúzió.

sivatag átlátszó ház

 Ilyen lesz a Magyar Zene Háza a Városligetben

Nemzetközi tervpályázatot írtak ki a Városliget új Múzeumi negyedének épületeire. A Magyar Zene Háza a japán Sou Fujimoto tervei alapján épülhet meg.

 magyar zene háza

 Szédületes otthon egy szikla falán – Cliff House

Extrém otthont tervezett egy ausztrál építész, mely egy közel 100 méteres szikla falán lóg felfüggesztve az óceán felett.

 cliff house

A fordított ház, ahol minden a feje tetején áll

Az „Upside Down House” összes szobája úgy van berendezve, mintha a plafon lenne a ház padlója, melyre a bútorokat rögzítették.

 forditott

 Egy mexikói építész ökoházai

Ezek az öko „buckaházak” Javier Senosian legelső organikus tervezésű házai. Formavilágukat tekintve a természetet tükrözik, mindemellett energiatakarékos ökoház is egyben.

ÖKOHÁZ

Ez a ház olyan, mint egy becsapódott meteorit

Az égből pottyant meteorit ház tervei egy nemzetközi pályázatra készültek, melynek célja a Magas-Tátrában egy olyan modern formatervezésű, de a tájba illő és környezetbarát kunyhó létrehozása, mely képes megtermelni a saját energiaszükségletét.

 METEORIT

Egy ház, amely zenél az esőben

A zenélő ház külső falain elhelyezett csövek és tölcsérek azonnal megszólalnak, ahogy az eső elered. A vízcseppek végigfutnak a különböző formájú csöveken és elkezdődik a csobogó koncert.

ZENÉLŐ

Hatalmas üveghajó-kórház épül Tunéziában

A White Sails Hospital& Spa a világ egyik legnagyobb és legmodernebb egészségügyi központja lesz, egy valóságos „Medical City”.

üveghajó

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »