120 nap alatt újul meg a Nyugati tér

máj 13 • LifeStyle • Impress Magazin

Megkezdődött az idei év legnagyobb léptékű fejlesztése, a budapesti Nyugati tér teljes megújítása, az építkezés a közúti közlekedést nem akadályozza.

A beruházással 120 nap alatt olyan tér jön létre, amely méltó kapuja lesz az Európa egyik legszebb világörökségi területét magában foglaló kerületnek.

Modern, korszerű és zöld lesz   

A munkaterületet kedden adták át a kivitelezőknek. A munkálatok ideje alatt a téren, illetve az aluljáró egyes területein nem lehet gyalog közlekedni, viszont a közúti közlekedést nem akadályozza az építkezés. A terézvárosi önkormányzat kiemelte: a Nyugati tér arculata 1982 óta lényegesen nem változott, szerkezete elavulttá és esztétikailag is kifogásolhatóvá vált. A most megkezdett átalakítással a jelenleg túl hangsúlyos és funkcionálisan nem megfelelő lépcsőszakasz megváltozik.

A szintek harmóniájának megteremtésével egy modern, korszerű utcabútorokkal berendezett, a jelenleginél sokkal nagyobb összefüggő zöld területtel, valamint egy átlátható, letisztult, de élettel teli és jelentős méretű közösségi felülettel rendelkező tér jön létre.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »