120 000 üzenettel teli szalag a berlini fal helyén – 30 éves évforduló

nov 22 • Kult & Art, LifeStyle • Impress Magazin

A berlini fal leomlásának 30. évfordulóját ünneplik Berlinben, ahol egy 120 000 színes szalagból álló jelképes fal épült az emberek kézzel írt üzeneteiből.

Berlinben pontosan 30 évvel ezelőtt, 1989. novemberében omlott le a nemzetet két részre osztó berlini fal. A történelmi esemény évfordulóját számos eseménnyel és művészeti installációval ünneplik országszerte.

Az emberek kézzel írt üzenetei

Az egyik leglátványosabb alkotás a Poetic Kinetics csapatának installációja volt, akik egy 120 000 színes szalagból álló „falat” állítottak fel a Brandenburgi kapu előtti területen. Ez a jelképes fal az emberek kézzel írt üzenetiből állt össsze.

A Kultprojekte Berlin kereste fel néhány hónappal ezelőtt a Poetic Kinetics csapatát, akik már számos különleges, és kreatív művészeti installációt alkották országszerte és Berlinben is. A feladat az volt, hogy hozzanak létre az évforduló alkalmából egy olyan látványos szabadtéri alkotást, amely a nemzet egyesülését szimbolizálja.

Berlini fal szalagokból

Patric Shearn által vezetett művészeti csoport installációját november 9-én állították fel, napra pontosan a berlini fal leomlásának 30. évfordulóján.

Berlini fal szalagokból

Üdvözlő üzenetek, jókívánságok, remények…

Az installáció elkészítésébe a lakosságot is bevonták, akik különböző szövegeket írhattak a szalagokra. A 120 000 színes szalagon üzenetek, jó kívánságok és reményteli sorok olvashatók.

A színes szalagok fényvisszaverő anyagból készültek, így a szimbolikus fal az esti megvilágításban is nagyon látványos. Ahogy a szél lengeti a szalagokat, hullámzó, mozgó hatást kelt.

Berlini fal szalagokból

A Berlini Fesztiválhéten lett felállítva a jelképes berlini fal

A Vision Motion egy nagyobb esemény, a Berlini Fesztiválhét része volt, amely november 4-10 között került megrendezésre Berlinben. A látogatók különféle eseményeken vehettek részt, történelmi helyszíneken, ahol megemlékezhettek és közösen ünnepelhették a berlini fal leomlásának 30. évfordulóját.

Fazakas Virág (Fotó: Poetic Kinetics)

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »