12 órás Versmaraton a költészet napján

ápr 9 • Kult & Art • Impress Magazin

Több mint 100 kortárs költő olvassa fel verseit a Thália Színház Mikroszínpadán április 11-én, a költészet napján.

A korábbi évekhez hasonlóan 12 órán keresztül, délelőtt 11-től este 11-ig váltják egymást a magyar költők a fővárosi Thália Színház Mikroszínpadán április 11-én, így ünnepelve a magyar költészet napját.

A helyszínen elkészül a nap verse

A maratoni versmondás rendezvénye az év versei 2014 című antológia szerzőit invitálja a nagyközönség elé. A kötet a tavalyi esztendő termésének legjavát gyűjtötte össze. A Magyar Rádió munkatársai által vezetett Versmaratonon óránként öt-öt költő szerepel verseivel a színpadon, köztük Juhász Ferenc, Iancu Laura, Tamás Menyhért vagy Ágh István.

Ezúttal is elkészül majd a nap verse, amely úgy áll össze, hogy az elsőként felolvasó költő kezdősorához csatlakozva minden utána következő művész egy-egy sorral bővíti az alkotást, amelyből így a nap végére megszületik „egy szürreális vers”.

A Versmaraton ötlete abban a meggyőződésben fogant, hogy a nagyközönség úgy tud közelebb kerülni a kortárs költészethez, ha személyesen hozzáférhetővé teszik a számára. Erre utal a rendezvény idei szlogenje is, a „Személyesen a vers”.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »