Ez a zöldtetős ház kívül-belül gyönyörű – energiahatékony és a szigetelése is tökéletes

márc 13 • Enteriőr, ÖKO-világ • Impress Magazin

A gyeptetős vagy zöldtetős házak manapság igazi reneszánszukat élik. Egy ilyen lakóháznak ugyanis számtalan környezetvédelmi előnye van.

Wales szívében, az egykor kis királyságként működő Powys megyében található ez a gyönyörű gyeptetős házikó. Ez a walesi tartomány igazi mesebeli hely, ahol gyönyörű tavak, hegyek, valamint 7 vadregényes kastély is található.

A gyeptetős házak teljesen beleolvadnak a tájba

A fűvel borított gyeptetős házak, az úgy nevezett földház kategóriába tartoznak. Egy ilyen ház szinte teljesen belolvad a környező tájba. Olyan, mint egyfajta „modern odú”, írja a countryliving.com.

Gyeptetős házak, zöldtetős házak

Tágas és világos belső terek

A belső terek azonban tágasak és világosak. A The Burrow elnevezésű házikó belső kialakítása nem tipikus vidéki ház jellegű, ahogy azt elsőre várnánk.  Ehelyett inkább modern, városi, kicsit eklektikus. Mégis nagyon otthonos, ahol a grafikáktól a kiegészítőkig számtalan stílusos kiegészítőt is láthatunk.

Gyeptetős házak, zöldtetős házak

Csökken a házak energiahasználata

A zöldtető használatának számos környezetvédelmi előnye van, amely elősegítheti egy fenntartható városban az életminőség javítását.

A szigetelő hatásnak köszönhetően segít csökkenteni az épületek energiahasználatát, vagyis a gyeptető télen „fűt”, nyáron hűt.

Gyeptetős házak, zöldtetős házak
Gyeptetős házak, zöldtetős házak

Környezetvédelmi előnyök

A tetőn található zöldnövényzet tisztítja a levegőt, szerepet játszik a zajszennyezés csökkentésében, új élőhelyeket jelent a madarak számára.

A zöldtető ezen kívül megtartja és megszűri az esővizet, ezzel számos probléma kialakulásától mentesíti a lakóépületeket és a városok csatornahálózatát.

Gyeptetős házak, zöldtetős házak

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »