Zéró energiafogyasztású ökoház a föld alatt

nov 7 • Enteriőr, ÖKO-világ • Impress Magazin

A földbe süllyesztett zéró energiafogyasztású ökoház a működéséhez szükséges elektromos áramot megújuló energiákból fedezi.

A Perdu elnevezésű kétszintes ökoházat a Huntsmeres stúdió építésze, James Bell tervezte. A kör alakú otthon a környezetbarát technológiáknak köszönhetően zéró-fogyasztású, a működéséhez szükséges elektromos áramot a ház megújuló energiákból fedezi.

Zéró-energiafogyasztású ház

A Perdu ház a legmagasabb minőségű megújuló design. Olyan környezetbarát megoldásokat alkalmaz, mint hőszivattyú, természetes ventilláció, hővisszanyerő és víztisztító rendszerek, továbbá a ház világítása is energiahatékony megoldásokat alkalmaz. A házban napenergia működteti a meleg víz rendszert, és a földalatti hőszivattyút.

11

Az üvegátrium természetes fényt biztosít

A ház közepén elhelyezett üveggel körülvett átriumnak, és az idevezető négy felszínről érkező fényútnak köszönhetően a süllyesztett otthon természetes fényben úszik annak ellenére, hogy a föld alatt helyezkedik el.

22

A ház bejárata a zárt kertből érhető el, ahonnét lépcsősor vezet le az első szintre. Itt találhatóak a fő életterek a nappali, konyha, egy hálószoba és egy fürdőszoba. A háromszög és ék alakú szobák a központi üvegátrium körül helyezkednek el, innen kapják a fényt.

33

A második szintre lépcsőn és akár csúszdán is le lehet jutni, mely a hálószobából vezet egyenesen a medencébe. Az alsó szinten medencék, jakuzzi, fitneszterem és két hálószoba található saját fürdőszobával.

44

A föld jó hőszigetelő – télen „fűt”, nyáron „hűt”

A süllyesztett Perdu ház a föld hőszigetelő tulajdonságait is ki tudja használni, mely télen melegen tartja a házat, nyáron pedig kellemes hűvös levegőt biztosítja lakóknak.

szerkleadperdu

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »