Weöres Sándor idézetek a metróban

okt 28 • Kult & Art • Impress Magazin

Az idén száz éve született Weöres Sándor vers idézetei láthatók a 2-es és 3-as metró szerelvényeiben december 24-ig.

A Weöres 100 – Kiállítás a költő életútját, életművét mutatja be a Metró Galéria tablóin. A tablókon Weöres Sándor életművét idézik fel versek, versrészletek, rövid írások, egykori fényképek, színlapok és a költő rajzainak segítségével.

22szerk

Impress Magazin/ Győri Katalin

A Weöres Sándor Centenáriumi Év célja, hogy a költő gazdag életművét minél teljesebben és minél szélesebb körben megismertesse a közönséggel. A kiállítás ehhez járul hozzá, hiszen naponta több százezer metrón utazó nézi meg a tablókat, amelyek ezúttal Weöres Sándorra és műveire hívják fel a figyelmet.

A Szerelem ábécéje

„Megismertem minden szerelmet, az emberekét, a fákét, virágokét és madarakét, az ördögökét és angyalokét, az Istenét. Végső kedvesem te vagy, olvasó. Mindig hű leszek hozzád. Ez a könyv jegyajándékom: tarka ládika, melyben huszonkét kis ékszert találsz” hangzik a kis verseskötet ajánlója, Weöres Sándortól.

Impress Magazin/ Győri Katalin

Impress Magazin/ Győri Katalin

Tizenegy szimfónia

Egy újabb különleges verseskötet, melyekben azok a versek sorakoznak, melyeket a költő szimfóniáknak nevezett. Azért a zenei hasonlat, mert a kötet úgy összegzi egy-egy költői korszakának jellegzetességeit, ahogyan a szimfóniák reprezentálják a nagy zeneszerzők világát.

Impress Magazin/ Győri Katalin

Impress Magazin/ Győri Katalin

A tárlat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából készült. Kurátorai Hegyi Katalin muzeológus, irodalomtörténész és Kirschner Péter szerkesztő, a kiállítás létrejöttében közreműködött a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Helikon Kiadó, a Móra Kiadó, az Országos Színházi Intézet és Múzeum, a Weöres Sándor Színház és a Katona József Színház.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »