Üveglemezekből épített asztal az óceán mélységeivel

jan 9 • Enteriőr • Impress Magazin

A Duffy London design stúdió üvegrétegekből készített asztala úgy néz ki, mintha az óceán mélységei jelennének meg előttünk.

A Duffy London formatervezői úgy építették egymásra a sok-sok üveg és faréteget, hogy azok egy valós geológiai keresztmetszetét adják ki az óceán drámai mélységeinek.

Az óceán geológiai keresztmetszete

A design olyan, mint egy 3D-s felvétel az óceánról, a tervezők az alkotáshoz gyakorlatilag lemásolták az óceán földtani térképét. „Amikor egy üveggyártó üzemben kerestem egy vastag üveglapot az egyik munkámhoz különleges látványban volt részem. Észrevettem, hogy üvegrétegek színe egyre sötétebb, ahogy több rétegben egymásra vannak téve, épp olyan a látványuk, mint a mélyülő tengernek.”, mondta az asztal megálmodója, Christopher Duffy designer.

duffylondon.com

duffylondon.com

Duffy-t annyira magával ragadta az üvegrétegek látványa, hogy szerette volna ezt a hatást visszaadni egy különleges formatervezésű üvegasztallal. „Szerettem volna üveglemezekből megalkotni az óceán egy darabját egy igazi, mitikus erejű látvány megvalósítására vágytam.”

duffylondon.com

duffylondon.com

A design stúdió csapata egy évig dolgozott a tervezésen a tökéletes design megvalósításán.

Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »