Fantasztikus jégpaloták, hó- és jégszobrok a nemzetközi jégfesztiválon

jan 7 • Kult & Art • Impress Magazin

Különleges jégpaloták, látványos hó- és jégszobrok láthatók a világ legnagyobb nemzetközi jégfesztiválján.

Január 5-én nyílt az idei Harbin Nemzetközi Hó- és Jégfesztivál, ahol egy egész város épült fel hóból és jégből. Az 500.000 négyzetméteres parkban egy jégből faragott csodavilág épül palotákkal, hidakkal, szentélyekkel, pagodákkal és világhírű nevezetességekkel.

Hóból faragott épületek és szobrok

A fényesen ragyogó jégpaloták között különleges jégszobrok és hóból készült alkotások is láthatók. Több ezer jégszobrász dolgozik az egyedi alkotásokon, melyek évről évre újabb témákat jelenítenek meg a parkban. A közel két hónapig tartó jégfesztiválon a látványosságokon túl számos érdekesség is várja az idelátogatókat. Felépül például egy hatalmas jégcsúszda és egy színes fényekben úszó jéglabirintus is.

111

Harbin Nemzetközi Hó- és Jégfesztivál

Gyönyörű jégpaloták a jégvárosban

Az 500.000 négyzetméteres parkban 120.000 köbméter jégből és 100.000 köbméter hóból épül fel a jégváros, az „Ice-city”. A különleges csodavilág egyedülálló a világon, ahol a szervezők mindent megépítenek, ami egy valódi városban is megtalálható. Az „Ice-city”-ben utak, hidak,  templomok, és különleges nevezetességek épülnek jégtéglákból. Éjszaka pedig az egész jégvárost színes LED fényekkel világítják ki.

00

Harbin Nemzetközi Hó- és Jégfesztivál

A jégszobrászok versenye

A fagyos Ice City-ben minden évben megrendezik a jégszobrászok versenyét is, látványos jégből faragott alkotások láthatók. A parkban aprólékosan kifaragott jégcsodák és hatalmas jégszobrok is kiállításra kerülnek. Az idei fesztivál egyik fő látványossága egy életnagyságú gőzmozdony, melynek még gomolygó füstjét is megalkották jégből a jégszobrász művészek. A másik népszerű látványosság pedig egy élethű jégzongora.

jég00

Harbin Nemzetközi Hó- és Jégfesztivál

A január 5. és február 25-e között látogatható Nemzetközi hó- és Jégfesztivál éjszaka gyönyörű kivilágítást kap, az egész jégvárost színes LED fényekkel világítják ki. A csillogó üvegpaloták és szobrok színes fényben úszva varázslatos látványt nyújtanak.

2014 jégpalotái a Harbin jégfesztiválon

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »