Szupervirágzás a kaliforniai sivatagban – 10 évente egyszer látható

ápr 16 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A négy éve tartó súlyos szárazság után igazi csodaként emlegetik a kaliforniai sivatagban történő szupervirágzás jelenséget, mely tízévente egyszer látható.

Milliónyi színes vadvirág jelent meg egybefüggő virágtengert alkotva a kaliforniai sivatag kopár, homokos sziklás területén, adta hírül a CNN.

Több éves aszály után szupervirágzás

Az idei szupervirágzás azért is különleges, mert Kalifornia állam évek óta súlyos szárazsággal küzdött, tavaly már víztilalmat és korlátozó intézkedéseket is bevezettek. Az idei tél azonban meghozta az esőt, melynek eredményeképpen virágba borult a sivatag.

0011

0012

Egybefüggő virágtenger a sivatagban

A különleges jelenség, a szupervirágzás, amikor tömegesen jelennek meg a vadvirágok, egybefüggő virágmezőt alkotva a sivatagban, tízévente látható a kaliforniai sivatagban. Az egyik legszebb virág a Kaliforniában és Mexikóban őshonos California poppy, mely esős időben pillanatok alatt beteríti színes virágjaival a tájat.

0013

0014

Pár hétig tart a csoda

A Central Valley területén csillagfürt és pipacs virágzik, a park északi felén található Soda-tó pedig újra megtelt vízzel. A különleges látványosság csupán pár hétig látható. Ahogy megérkezik a nyári forróság, a virágok pillanatok alatt elhervadnak, és újra visszatér a kopár, kietlen sivatagi táj.

0016

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »