Színezd át a városodat!

nov 3 • Kult & Art • Impress Magazin

Szíriai egyetemisták városuk leghosszabb nyilvános lépcsőjét, vidám színes művészi alkotássá változtatták.

Az építész egyetemistákból alakult önkéntes csapat kreatív mintákat festett a város egyik csúnya, szürke lépcsőjére, mindezt azért, hogy vidámabbá tegyék a városképet. A kipingált lépcsőnek azonban más üzenete is van.

11szerk

Mélyebb üzenet is hordoz…

A lépcsőre kerülő festmény mintáját előre megtervezték, mindenkinek meg volt a saját színe, amit a megjelölt kövekre festett. Így alakult ki végül az összkép. A végeredmény nagyon látványos lett, mintha egy perzsaszőnyeget borítottak volna a lépcsőfokokra. A vibráló színek sokkal barátságosabb hangulatúvá tették az eddig elhanyagolt közlépcsőt.

22szerk

A közösség alapú művészi beavatkozás egy tartós festmény installációt adott a városnak, azt remélve, hogy az erre járó lakosoknak át tudja adni a jókedvet és hóbortot, akiknek jelenleg súlyos politikai és társadalmi problémákkal kell szembesülniük.

valami22
A project vezetője Al-Batal így fogalmazta meg a project célkitűzését: „Szíria ma nem a vibráló színek, hanem a vér földje, ahol a színes alkotások talán picit visszahozzák a békét és a szeretetet ebbe az országba.”

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »