Szeretsz utazni? Csekkold ezeket a csodálatos úti célokat!

dec 2 • LifeStyle • Impress Magazin

Szinte mindenki szeret utazni, főleg az ismeretlenbe. Néha egyszerűen csak azért vágyunk egy nyaralásra, hogy végre bepakolhassunk a bőröndbe, és egy időre magunk mögött hagyhassuk a saját világunkat.

Az utazás mindig is lenyűgözte a társadalmakat, és ha csak néhány napra is, de általa tulajdonképpen átélhetjük az álmok megvalósulásának varázslatát. A turizmus életünk szerves részévé vált. Vajon milyen okok miatt utaznak az emberek? És mik a kedvenc úti célok?

Mit szólnál egy ciprusi kiruccanáshoz?

Ciprus a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, strandjai pedig egyszerűen lenyűgözőek. A kristálytiszta tenger, valamint a gyönyörű és rendezett ciprusi strandok egy igazi földi paradicsom érzetét nyújtják. És ha rájössz, hogy itt az év nagy része bizony napsütésben telik, lesz egy tuti recepted a bármikor átélhető és felejthetetlen élményekhez. A legnépszerűbb strandok Ayia Napa partjai, de a legérdekesebb talán Páfosz strandja a híres Aphrodité sziklával. A legenda szerint itt emelkedett ki a görög istennő a tenger habjaiból, a pontos színhelyet a szikla jelöli.

Az utazás tehát egy tökéletes lehetőség más emberekkel és kultúrájukkal történő találkozásokra. Ennek köszönhetően felfedezhetünk valami teljesen ismeretlent és lenyűgözőt, a tudományon keresztüli inspirálódás pedig egy csodálatos szórakozás, amely egyesíti a kellemeset a hasznossal. Az új dolgok ösztönzőleg hathatnak ránk az élet, a szokások és a nézetek megváltoztatásához. Egy idegen kultúra mindig jó esély arra, hogy gazdagítsuk életünket, és feldobjuk mindennapi egykedvűségünket. Na, utazol? A repülőjegy Ciprus térségébe már itt is hever előtted.

Vagy legyen inkább Dubai?

Az ultramodern építészetéről, luxusszállodáiról, híresebbnél-híresebb bevásárlóközpontjairól és nyüzsgő éjszakai életéről ismert Dubai az Egyesült Arab Emírségek szövetségét alkotó hét emírség egyik leggazdagabb városa. Dubai egy rendkívül innovatív és lenyűgöző város, amely rengeteg kulturális látnivalót kínál mind a látogatók, mind a helyiek számára. A felhőkarcolók nagyvárosi területe tulajdonképpen az arab sivatagból nőtt ki, és a világ legmagasabb építményei, mega bevásárlóközpontjai, dokkjai és tengerpartjai találhatók benne. Ízleld meg az arab konyhát, az utazás új ízek felkutatásához is ideális terep.

Álmaidban Amerika visszainteget?

Mindig is úgy tartották, hogy az utazás tágítja a látókört. Egy másik országba repülve többet megtudhatunk az élet különböző területeiről, kezdve a helyi állat- és növényvilág egyediségétől a legújabb technológiai újításokig. Az utazás évszázadok óta edukál. Kolumbusz történelmi expedícióinak köszönhetően Európának sikerült felfedeznie Amerikát. Te mit mondanál egy New York-i kalandra? New York nemcsak a világ leghíresebb városa, hanem vitathatatlanul az egyik legszuperebb desztináció a turisták számára is, köszönhetően sokszínű kultúrájának és számtalan szórakozási lehetőségének. Azt hihetnéd, hogy ismered a nagyvárosokat, de hacsak nem jártál már New Yorkban, soha nem tapasztalhattad meg igazán, milyen egy igazán gigantikus metropolisz. Persze vannak nagyobb városok a világon, ez nem vitás, de sehol nem létezik a puszta méret és vertikalitás ilyen egyedülálló kombinációja. New York City végtelen lehetőségeket, sokféleséget és egy óriási energialöketet kínál a látogatóknak.

A város mindig is a crème de la crème volt az első osztályú étkezésekhez, kulturális tevékenységekhez és a páratlan vásárlásokhoz. Egy csodálatos és kihagyhatatlan város, ha szeretsz utazni, akkor nem is kérdés: bakancslistás, kötelező! Az élményedhez itt is hagyunk neked egy olcsó repülőjegy New York opciót, valósítsd meg az álmod!

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »