Üveghíd épült szédítő magasságban Kína egyik legszebb nemzeti parkjában

okt 1 • LifeStyle • Impress Magazin

A 200 méter mély szakadék felett átívelő új üveghidat a „bátor ember hídjának” nevezték el, utalva arra, hogy a séta nem hétköznapi élménnyel jár.

Az elképesztő üveg függőhíd, mely Kína legújabb turistalátványosságának számít, Kína egyik legszebb nemzeti parkjában, a Shiniuzhai Geológiai Parkban épült, egy 180 méter magas szurdokvölgy fölött.

Rekordokat döntött

Az újonnan átadott „Brave men’s bridge” híd rögtön rekordot is döntött a leghosszabb és legmagasabban lévő üvegaljú kategóriában. A 180 méter magasságban ívelő, 300 méter hosszú lebegőben függő szerkezet teljes egészében üvegből épült.

11

Szédítő élmény

Az átlátszó hídon való átkelés csak erős idegzetűeknek ajánlott, noha szédítő élménye már most rengeteg turistát vonz. A 24 milliméter vastag üveg természetesen nem törékeny üveglapokból, hanem a hagyományos üvegnél 25-ször erősebb üvegből épült.

22

Gyönyörű természeti táj

A Hunan tartomány, ahol a Shiniuzhai Geológiai Park és az új híd is található, csodálatos természeti szépségeket rejt. Itt találhatóak az Avatar lebegő sziklái és olyan egyedülálló turistalátványosságok is, mint a világ legmagasabb felvonója.

44

A turisták ugrálhatnak is rajta…

Az üveghíd, bár félelmetesnek tűnik, pláne, ilyen magasságban, a szerkezet építői szerint tökéletesen biztonságos, még akkor sem törik el, ha a turisták ugrálnak rajta. Ha véletlenül mégis megtörténne, akkor az acélrács megvéd attól, hogy a mélybe zuhanj.

33

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »