Jön, megy, felfedez az új Star Wars kütyü

szept 10 • LifeStyle • Impress Magazin

A hamarosan mozikba kerülő  Star Wars VII kapcsán elkészült a BB-8 névre hallgató mini robot, mely holografikus üzeneteket is tud közvetíteni.

A BB-8 természetesen megmozgatta a Star Wars rajongókat, ahogy megjelentek a közelgő VII. epizód első filmelőzetesei. Mindenkit az érdekelt, hogy vajon teljesen mechanikus lesz-e a kis gömb formájú droid, vagy alkalmaztak-e a tervezésnél valamilyen CGI trükköt is?  JJ Abrams, aki bemutatta a kütyüt a Star Wars Celebration rendezvényen, megerősítette, hogy a BB-8 egy valóságos, igazi életre kelt mini robot.

Jön, megy, felfedez

A kis robotnak 60 perces az üzemideje, ami körülbelül 30 méter jövés-menést biztosít a számára két töltés között. Beállítható automatikus felfedező üzemmódra így magától elindul, jön-megy, és önállóan felfedezi a környéket.

11

A szabadon mozgó fejet mágneses tárcsák és beépített érzékelők irányítják, így mindig pontosan tudja az irányokat, és hogy épp merre utazik. Bármilyen kilengésből azonnal visszaáll az eredeti pozícióba, és sosem borul fel.

22

Lehet vele kommunikálni

A Star Wars smartphone app segítségével a kis robot egyedi parancsokat is tud teljesíteni, sőt arra is van lehetőség, hogy „holografikus” videókat rögzítsen és játsszon le, épp úgy, ahogy a filmben láttuk. Ha pedig nem akarjuk az applikációt használni, akkor hang által is vezérelhető.

33

A Star Wars eddigi relikviái közül már most úgy tűnik, hogy BB-8 lesz a legnépszerűbb.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »