Óriási pillangó az Erzsébet téren

márc 27 • Kult & Art • Impress Magazin

29 tonnás lepke installációval készült a Hello Wood a Tavaszi Fesztiválra. A gigantikus faépítmény lesz a fesztivál legizgalmasabb helyszíne.

A Lepkeház egy vizuális élmény- és találkozópontként várja a látogatókat március 27-étől 29-éig orgonaimprovizációval, elektroakusztikus művekkel, lézer-fényhárfával, kortárs cirkusszal, operával és DJ-remixszel; de lesz divatperformansz, breaktánc- és parkourbemutató is.

Tavaszt szimbolizáló installáció

A Lepkeházat tervező és kivitelező Hello Wood a tavaszt, a virágzást és az újrakezdést szimbolizáló nagyszabású fa installációt álmodott meg a térre, amelynek 300 négyzetméteres szárnyai alatt majdnem teljes egészében a színpad terül el. A Lepkeház szárnyai a nyárfalepke színeit jelenítik meg.

11

Kis fehér pillangók a padokon…

A hatalmas színes Lepkeházhoz kapcsolódóan apró fehér papír pillangók is láthatók a Deák tértől egészen az Andrássy út elejéig. Ott vannak a padokon a villanyoszlopokon még az Erzsébet téri szerelemlakatokra is került belőlük néhány. Akár üzeneteket is lehet hagyni rajtuk.

22

A különleges építmény a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében különböző vizuális élményekkel, elektroakusztikus művekkel, kortárs cirkusszal, operával várja a látogatókat.  A programot a magyar tervezők kollekcióiból összeállított divatbemutató is színesíti.

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »