Napelemes konnektor – közvetlen csatlakozás a napenergiára

júl 21 • ÖKO-világ • Impress Magazin

Az ablakra rögzíthető napelemes konnektor egy napenergiával működő mini akkumulátor. A hordozható eszköz akár egy zsebben is elfér.

A napelemes konnektor (Window Socket) otthoni használatra is alkalmazható, kisebb elektromos eszközök, például egy mobiltelefon ingyenes feltöltésére. Legnagyobb előnye azonban, hogy hordozható, így külföldi utazáshoz vagy hosszabb kiránduláshoz is magunkkal vihetjük. Az ötletes találmány szabadban vagy akár egy repülőn is használható.

Csak ragaszd az ablakra!

A napelemes mobil konnektort egyszerűen az ablakra kell ragasztani, és máris elkezdődik az áramtermelés.

A napelemes külső lemez magába szívja az ablakra vetülő napsugarak erejét, amit egy belső átalakító egység elektromos árammá alakít, majd az energiát egy belső akkumulátorban tárolja.

11

Napenergiával működő mini akkumulátor

A Yanko Design által tervezett környezetbarát eszköz egy nagyon egyszerű konstrukció, az öntapadós öko konnektorhoz bármilyen eszköz csatlakoztatható. Mivel hordozható, így a szabadban is használható, akár egy utazás, vagy kirándulás során.

12

Hálózat helyett napelemes konnektorok?

A napelemes konnektor hatékonysága egyelőre viszonylag alacsony, maximum egy mobiltelefon töltésére elegendő, ezért a fejlesztők azon dolgoznak, hogy növeljék az energiatárolási és töltési időt, mielőtt kereskedelmi forgalomba kerülne.

A tervek szerint hamarosan megjelenik a napelemes konnektor egy nagyobb teljesítményű változata is, amivel akár megoldható lesz az otthoni elektromos eszközök ingyenes áramellátása napenergiával.

13

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »