Milyen költöztető céget érdemes megbízni, ha külföldre költözünk?

máj 10 • LifeStyle • Impress Magazin

A külföldi munkalehetőségek igen nagy csáberővel bírnak manapság. A magasabb fizetések, a jobb munka- és életkörülmények sok embert vonzanak külföldre, ez pedig bizony lakóhelyváltozással, így költözéssel is jár. Nem egyszerű azonban olyan megbízható vállalkozást találni, akikre jó szívvel bízzuk rá az összes értékünket egy ilyen hosszú úton, ezért cikkünkben összeszedtük azokat a szempontokat, amelyek mindegyike igen lényeges, ha költöztető vállalkozást keresünk.

Miben más a külföldi és a belföldi költözés?

A nemzetközi költöztetés speciális felkészültséget igényel, mondta el a Promove vezetője, ezért mindenképpen olyan cégre kell bízni, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik. Azok a vállalkozások, akik csak alkalomszerűen végeznek külföldi fuvart, vagy még csak most kezdik el ezt az ágazatot, nem fognak olyan rutinszerűen dolgozni, mint azok, akik nemzetközi fuvarozásban jártas sofőröket alkalmaznak és a többi feltételre is maximálisan ügyelnek. Lássuk, hogy melyek ezek!

A járműpark

Aki a nemzetközi fuvarozást választja, csakis olyan autóval indulhat neki a hosszú útnak, amely teljesen megbízható. Nincs idő arra, hogy a megrendelő dolgai egy másik országban, lerobbant autón rostokoljanak és autómentőt, csereautót kelljen küldeni a jármű után. Csakis olyan céget bízzon meg, aki rendszeresen szervizeli, karbantartja a járműveit!

A sofőrök

Ha egy sofőr nem jártas a nemzetközi fuvarozásban, akkor nagy a veszélye annak, hogy nem találja meg az optimális utat, eltéved, sőt, akár nyelvi nehézségekbe is keveredhet egy ellenőrzés vagy váratlan helyzet felbukkanása során. A megbízhatóság is kiemelt szempont, csak olyan sofőr üljön az autón, akit a cég előzőleg leellenőrzött. A testi erő is számít, mivel a nemzetközi költöztetés során a sofőrök felváltva fognak vezetni és a célhelyszínen ők fognak kipakolni.

Az előzetes árkalkuláció pontossága

A megadott paraméterek alapján fognak a cégek árajánlatot adni, ezért a lehető legpontosabban meg kell becsülnünk azt, hogy hány doboz, háztartási gép, bútor fog utazni. Nem szabad ezt alábecsülni, hiszen az autónak be kell tartani a súlyhatárokat, ezek túllépése ugyanis büntetést von maga után. Ha jól adtuk meg ezeket a tényezőket, akkor a végszámlán sem fognak bennünket meglepetések érni.

A telefonos diszpécserszolgálat

Az ügyfélszolgálat szerepe azért fontos a nemzetközi költöztetés során, mert sok terhet levesznek a sofőrök válláról. A hosszú úton ugyanis nem kell másra figyelniük, mint az autó minél hamarabbi célba érésére, hiszen minden mást elvégez helyettük a telefonos diszpécserszolgálat. Nem kell kapcsolatot tartaniuk a megrendelővel, ez nem fogja elvonni a figyelmüket, az ügyfélszolgálat az autóban található GPS segítségével mindig látja, hogy hol tart az autó és tájékoztatni tudja a megrendelőt.

A fenti szempontok mindegyike lényeges, és igen nagy súllyal esik a latba, ezért egyiket sem szabad elhanyagolni, ha a legmegfelelőbb nemzetközi költöztető céget keressük!

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »