Méteres jégcsapcsillárok az Apostol szigeteken

jan 9 • Földgömb • Impress Magazin

Az Észak-Amerikában található Apostol szigeteketen minden télen gyönyörű jégszobrok és több méteres jégcsapcsillárok keletkeznek.

Az Észak-Amerikában található Apostol-szigetek 2009 óta látogathatók, ahol egy sarkvidéki áramlatnak köszönhetően minden télen pár hétre különlegesfagyott jégvilággá változik a táj.

Csak pár hétig látható

Az Apostol szigetek télen gyalogosan is megközelíthetők a Felső-tó partjától, amikor egybefüggő jégsíksággá válik a táj. A masszív jégburkolaton egyszerűen át lehet sétálni a szigetekre, ahol ilyenkor megfagyott vízesések, csodálatos jégszobrok, tornyok, jégkapuk és méteres jégcsapok láthatók.

11

A szigeteken található vízvájta barlangjáratok nyáron is népszerűek, ilyenkor kajakkal közelítik meg a helyszínt. A bátrabbak télen is ellátogatnak ide és bemerészkednek a tűhegyes jégcsapokkal borított barlangokba.

22

A turisták körében is nagy népszerűségnek örvendő jégvilág általában január közepétől pár hétig látogatható, ahogy enyhül az időjárás, veszélyessé válik, és lezárják a turisták elől.

00114

33

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »