A Google bejelentette, hogy 2017-ben átállnak 100%-os megújuló energiára

jan 5 • ÖKO-világ • Impress Magazin

Ez azt jelenti, hogy a Google minden adatközpontját, irodáját és az összes internetes műveletet megújuló erőforrások fognak működtetni.

A világ legnagyobb internetes vállalata kedden jelentette be, hogy a Google 2017-ben megvalósítja a 100%-os tiszta energiára való átállást, adta hírül a Guardian.

A Google 90%-ban szélenergiát használ

A Google idáig is a legnagyobb megújuló energiával működő vállalatnak számított világszerte, tavaly az teljes kapacitásuk mintegy 44 százalékát szél- és naperőművek állították elő. A Google szerint égető probléma a klímaváltozást, ami ellen harcolni kell.

A Google már 2012-ben elkezdett átállni megújuló forrásokra, és 5 évbe tellett megvalósítani a teljes átállást. A világ legnagyobb szerverparkját üzemeltető vállalat a megújuló erőforrások közül a szélenergiát részesíti előnyben, a működéshez 90%-ban szélenergiát és 10 %-ban napenergiát használnak.

A jelentés szerint a Google elsősorban a csökkenő árak miatt állt át a nap- és szélenergia használatára, ugyanakkor fontos tényező a vállalat számára a klímaváltozás elleni küzdelem is, a cég szén-dioxid kibocsátásának csökkentése.

googlegreen2017

Az Apple és a Facebook is zöldül

Sok megacég vette már célba a 100%-os megújuló erőforrásokra való átállást, az Apple amerikai központja már 2015-ben 87%-os tiszta energiával működött, a Facebook 2018-ra szeretné megvalósítani a teljes átállást, azonban a hivatalos bejelentés szerint úgy tűnik, hogy a elsőként Google fogja megvalósítani.

012

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »