HIRDETÉS

Mesebeli „patchwork” házikók Ausztriában

szept 11 • Enteriőr • Impress Magazin

A spanyolországi Gaudí házakra emlékeztető színes, bájos, mesebeli házikók láthatók az ausztriai Stájerország termál régiójában.

A Rogner Bad Blumau termál hotel bájos, mesebeli hangulatú épületegyüttesét Friedensreich Hundertwasser osztrák építész tervezte. A spa komplexum összes épülete vidám és színes, illetve különlegességük az is, hogy egyetlen egyenes vonal sem található rajtuk.

11

A „patchwork” házikók

Hundertwasser álma volt, hogy olyan épületeket tervezzen, melyek tökéletes összhangban vannak a természettel. A Rogner Bad Blumau termálhotel az egyik legszebb példája ennek a filozófiának.

22

A gyógyforrás táplálta termálhotel házikói ide-oda dülöngélnek, hullámzó hatásuk teljesen beleillik a dimbes-dombos környezetbe. A házak szobáiban és a hotel medencéiben nincsen egyetlen éles sarok, vagy egyenes, sík felület.

33

Művészi alkotás egy festő-építésztől

Az eredetileg festő Friedensreich Hundertwasser 1997-ben tervezte meg a design termál parkot, a domboldalba épített festett házikókkal. A épületegyüttes valóban egy térbeli-építészeti műalkotás, mely egyedülálló látványt nyújt. Az egymáshoz kapcsolódó házak egy körgyűrűt alkotnak, mely központi részében találhatók a gyógyforrások által táplált termálfürdők.

44 

A termál park területén mindegyik ház más és más stílusú, nincs két egyforma épület. A színes falak, hullámzó formák és a gyermekrajzokra hasonlító képek miatt az egész hotel olyan látványt nyújt, mintha egy mesekönyvből kerültek volna ide.

55 

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »