Mesebeli gyeptetős házikók Ausztriában

jan 24 • Enteriőr • Impress Magazin

A spanyolországi Gaudí házakra emlékeztető színes, bájos, mesebeli házikók láthatók az ausztriai Stájerország termál régiójában.

Bad Blumau egy 1600 lakosú kis település, amely a Kelet-stájerországi dombságon fekszik. Itt található a Rogner Bad Blumau termál hotel bájos, mesebeli hangulatú épületegyüttese, melyeket Friedensreich Hundertwasser osztrák építész tervezett.

A spa komplexum összes épülete vidám és színes, illetve különlegességük az is, hogy egyetlen egyenes vonal sem található rajtuk.

11

Zöldető és hullámzó falak

Hundertwasser álma volt, hogy olyan épületeket tervezzen, melyek tökéletes összhangban vannak a természettel. A Rogner Bad Blumau termálhotel az egyik legszebb példája ennek a filozófiának.

22

A gyógyforrás táplálta termálhotel házikói ide-oda dülöngélnek, hullámzó hatásuk teljesen beleillik a dimbes-dombos környezetbe. A házak szobáiban és a hotel medencéiben nincsen egyetlen éles sarok, vagy egyenes, sík felület.

33

Művészi alkotás egy festő-építésztől

Az eredetileg festő Friedensreich Hundertwasser 1997-ben tervezte meg a design termál parkot, a domboldalba épített festett házikókkal. A épületegyüttes valóban egy térbeli-építészeti műalkotás, mely egyedülálló látványt nyújt. Az egymáshoz kapcsolódó házak egy körgyűrűt alkotnak, mely központi részében találhatók a gyógyforrások által táplált termálfürdők.

44

Mesebeli házikók

A termál park területén mindegyik ház más és más stílusú, nincs két egyforma épület. A színes falak, hullámzó formák és a gyermekrajzokra hasonlító képek miatt az egész hotel olyan látványt nyújt, mintha egy mesekönyvből kerültek volna ide.

55

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »