Különleges lépcsők a világ minden tájáról

okt 5 • Földgömb • Impress Magazin

Egy egyszerű lépcső is lehet különleges látványosság. Néhány városban érdekes mozaikokkal, festményekkel díszített lépcsőkre bukkanhatunk.

1. San Francisco, Kalifornia

Ez a több mint 160 lépcsőfokból álló apró mozaikokkal díszített különleges lépcsők San Franciscóban találhatók. A Moraga street művészi alkotása közösségi erővel valósult meg, a szomszédok összefogásával.

11

2. Valparaíso, Chile

Valparaíso Chile kulturális fővárosa, ahol a házak és a lépcsők is művészi alkotásokként díszítik a várost. A lépcsőfokokra festett mediterrán házak és a tengerparti képek különleges látványt nyújtanak. A festett lépcsők a helyiek és a turisták körében is nagy népszerűségnek örvendenek.

22 

3. Wuppertal, Németország

Németországban, Wuppertal városkában található a Holsteiner lépcső néven ismert 112 lépcsőfokból álló szivárványlépcső. A színes lépcsőn különböző pozitív jelentésű feliratok is olvashatók, mint megbocsátás, nevetés, ártatlanság.

33

4. Szöul, Dél Korea

Ez a hatalmas festményt ábrázoló lépcső egy színház bejárata előtt található, Dél Koreában. A művészi alkotássá varázsolt lépcsőfok pont a színház bejáratához vezetnek. A kontrasztos és élénk színeknek köszönhetően messziről is jól látható a festménylépcső.

44

5. Rio de Janeiro, Brazília

A világhírű Escadaria Selaron lépcső Rio de Janeiro turisztikai látványossága. Aprólékosan kidolgozott színes mozaikdarabkákból kirakott motívumok díszítik a lépcsőfokokat és a lépcső melletti ház falát is.

55

 6. Athén, Görögország

A mediterrán hangulatú ókori főváros Athén,  szintén büszkélkedhet egy különleges lépcsővel. Egy eldugott utcácskában hangulatos lugason átvezető zongoralépcsőre bukkanhatunk.

14 athen

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »